dinsdag, juni 25, 2024

Capelle op rampzalige plek in lijst ‘Beste gemeenten 2021’

Zoals elk jaar heeft EW Magazine in samenwerking Bureau Louter een lijst samengesteld van ‘Beste gemeenten’. Capelle aan den IJssel staat dit jaar opnieuw bedroevend laag: van de 352 gemeenten staat onze gemeente op plek 312.

In 2020 stond de gemeente nog op plek 305, maar dit jaar is Capelle nog verder afgezakt naar plek 312. Bijna alle omliggende gemeenten scoren veel beter. Enkel de gemeente Rotterdam bekleedt een nog lagere plaats op de lijst.

In het onderzoek worden gemeenten met elkaar vergeleken op meerdere onderdelen, zoals voorzieningen (onderwijs, winkels, zorg, vrijetijdsvoorzieningen), omgeving (bebouwing, natuur, overlast, veiligheid) en rust, ruimte en leefbaarheid.

Voorzieningen op orde, overige thema’s scoren slecht

Onze gemeente scoort goed op het thema ‘voorzieningen’. Dit betekent dat er voldoende variatie in bijvoorbeeld winkels, onderwijs en kinderopvang is en dat dit allemaal op afzienbare afstand is voor bewoners. Ook is de zorg op orde en zijn er voldoende opties voor vrijetijdsbesteding.

Op de andere thema’s scoort Capelle veel slechter. Zo wordt de bebouwing slecht beoordeeld,  heerst er een groot gevoel van onveiligheid en is er onvoldoende ruimte voor bewoners om tot rust te kunnen komen. En ook al was Capelle nog vijf jaar geleden uitgeroepen tot ‘groenste stad van Nederland’, op het vlak van natuur scoort de gemeente nu slechts middelmatig.

Meer weten over hoe Capelle aan den IJssel precies gescoord heeft? Of wilt u weten hoe andere gemeenten het gedaan hebben op de lijst? Kijk dan verder op de website van EW Magazine.

 

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen