woensdag, juli 17, 2024

IJsselgemeenten start nieuwe proef voor inwoners in schuldsanering

IJsselgemeenten start met een nieuwe proef om inwoners met schulden te kunnen helpen. Het gaat dan specifiek op mensen in de schuldsanering met een vast inkomen. Het doel van de proef is om de afbetalingen overzichtelijk en daardoor ook gemakkelijker te maken.

Bij de proef krijgen mensen met schulden een lening. Daardoor worden alle schulden gelijk afbetaald en komt het totale schuldbedrag nog maar bij één schuldeiser: Kredietbank Nederland. Het idee is dat mensen met schulden dan overzicht hebben en tegelijkertijd meer rust krijgen. Gemeente Capelle staat garant voor de leningen en IJsselgemeenten gaat de mensen met schulden begeleiden.

“Nieuw middel in handen voor specifieke groep Capellenaren”

Wethouder Werk en Inkomen Harriët Westerdijk ziet in schuldsanering een goede aanvulling op het Actieplan Schuldenaanpak: “Met de pilot schuldsanering hebben we een nieuw middel in handen voor een specifieke groep Capellenaren die in de schulden is geraakt, namelijk de mensen die wel een vast inkomen hebben. Bij die groep gaat IJsselgemeenten nu kijken voor wie schuldsanering een oplossing is. De proef met schuldsanering duurt vier jaar.”

De gemeente wil met de proef met schuldsanering meer maatwerk kunnen bieden. Bij een schuldsanering heeft iemand nog maar één schuldeiser. Uit onderzoek blijkt dat mensen de schuld dan beter kunnen terugbetalen. Het terugbetalen duurt drie jaar. Daarna heeft iemand geen schuld meer.

Naar verwachting twintig Capellenaren per jaar geholpen

In 2020 hebben 220 Capellenaren zich bij IJsselgemeenten gemeld voor schuldhulp. Voor een deel daarvan is schuldsanering een oplossing om uit de schulden te komen, aldus de gemeente. De gemeente verwacht vanaf nu twintig mensen per jaar te kunnen helpen met schuldsanering.

Geldzorgen?

Heeft u zelf geldzorgen of schulden? Dan kunt u contact opnemen met Welzijn Capelle. Zij kijken welke hulp iemand nodig heeft. Kan iemand het met wat hulp zelf oplossen? Dan helpt Welzijn Capelle. Zo niet? Dan dragen zij de zorg over aan Schuldhulp van IJsselgemeenten. 

Op www.welzijncapelle.nu/geldzorgen staat meer informatie en een formulier voor aanmelden. U kunt ook contact opnemen met Welzijn Capelle via 010-707 49 00.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen