dinsdag, juni 25, 2024

Avondklok een uurtje later gestart, nu vanaf 22.00 uur verplicht thuis

Woensdagavond 31 maart is voor het eerste de nieuwe tijd van de avondklok ingegaan. De avondklok gaat nu in vanaf 22.00 uur en duurt tot 04.30 uur, de avondklok is verlaat omdat het langer licht is buiten. Hierdoor wordt het voor onder andere de politie makkelijker om de avondklok te handhaven. Wanneer het “donker” is ben je thuis als je geen goede reden hebt om op straat aanwezig te zijn.

De avondklok en overige coronamaatregelen duren nog in ieder geval tot en met 20 april. Een week voorafgaand wordt gekeken of er versoepelingen kunnen plaatsvinden. Mocht je toch de straat op moeten dan moet je een werkgeversverklaring bij je dragen en een eigen verklaring avondklok. Ben je niet voor werk op pad dan is een eigen verklaring voldoende. Je moet dan wel aan kunnen tonen dat je echt met een geldige reden op pad bent gegaan.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen