vrijdag, juli 12, 2024

Brand Woonwinkel niet aangestoken, ZZP-ers kantoorgebouw nog steeds in onzekerheid

De brand in de woonwinkel van Decor Wonen XL aan de Lylantse Baan is niet aangestoken, dat blijkt uit onderzoek van de politie en brandweer. Brandonderzoekers van de brandweer en Forensische Medewerkers van de politie hebben dit bevestigd. Hoe de brand wel is ontstaan is waarschijnlijk niet meer te achterhalen.

De brand ontstond op zondagochtend 22 maart omstreeks 11.00 uur. Een aantal minuten na de eerste brandweermelding sloegen de vlammen al metershoog uit het pand. Door de brand kwam er een enorme rookontwikkeling vrij, dit zorgde voor flink wat overlast. De woonwinkel was binnen enkele minuten volledig verwoest, het kantoorpand met daarin bedrijven van 120 ondernemers raakten zeer ernstig beschadigd.

De brandweer wist de grootste vlammen binnen een half uur onder controle te krijgen. De grootste rookontwikkeling nam daardoor flink af. Tientallen eenheden van de brandweer werden ingezet, ook was er nog even sprake om een crashtender van Rotterdam The Hague Airport ter plaatse laten komen. Dit bleek uiteindelijk niet nodig en mogelijk te zijn. Rond 15.30 uur was de brand zo goed als uit.

Ondernemers uit het getroffen kantoorgebouw zijn nog altijd ik onzekerheid, ze weten nog steeds niet of er nog spullen te redden zijn. De constructie van het pand is door felle brand beschadigd geraakt, aan de zijde van de woonwinkel is het beton gescheurd. De gemeente Capelle aan den IJssel heeft een specialist opdracht gegeven om de bouwkundige staat grondig te inspecteren, wanneer dit onderzoek is afgerond is pas duidelijk of ondernemers nog naar binnen mogen, of dat het pand is afgeschreven en gesloopt zal moeten worden. Het gedeelte waar de woonwinkel zat gevestigd is volledig verloren gegaan.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen