donderdag, juli 18, 2024

Bouw nieuwe fietsenstalling metrostation Capelsebrug kan van start

De gemeente is begonnen met de voorbereidingswerkzaamheden voor de bouw van een nieuwe fietsenstalling bij metrostation Capelsebrug. De huidige fietsenstalling voldoet niet meer aan de eisen en zal worden gesloopt. De huidige eigenaar van de fietsenstalling SDW heeft nog geprobeerd om met een gerechtelijke procedure de bouw te stoppen maar dit vonnis is afgewezen door de rechtbank.

Stichting SDW is niet blij met de gang van zaken. Van de één op de andere dag werd de subsidie stopgezet. Hierdoor moest men betalen om de fiets te stallen. Er werd toen veel minder gebruik gemaakt van de fietsenstalling. Tot overmaat van ramp gaf de gemeente Rotterdam aan om de huurovereenkomst van de grond stop te zetten. Dat probeerden zij te voorkomen via een gerechtelijke procedure. Deze werd in januari 2021 afgewezen door de rechtbank in Rotterdam.

De gemeente heeft aan de GKB Groep de opdracht gegund om de nieuwe stalling te gaan bouwen. In juni 2021 moet de nieuwe fietsenstalling gereed zijn.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen