dinsdag, juni 25, 2024

Capellenaren minst kwijt aan gemeentelijke belastingen in de regio

Capellenaren zijn in de regio Rotterdam het minste kwijt aan gemeentebelastingen, dat schrijft het AD op de website na een onderzoek. In Capelle aan den IJssel zijn de lasten ook gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar lang niet zo hoog als in buurgemeenten.

Capellenaren betalen bij een twee of meerpersoonshuishouden 651 euro. Dat is bijvoorbeeld fors lager dan in de gemeente Zuidplas, daar betalen ze iets minder dan vorig jaar maar moeten alsnog 789 euro betalen. Bovenstaand voorbeeld is voor huiseigenaren bedoeld, wanneer je een huurwoning huurt wordt de WOZ-waarde niet meegerekend, deze wordt bij de verhuurder in rekening gebracht.

Dat Capellenaren het minst betalen komt doordat de gemeente een potje heeft voor algemene middelen. Aan de burgers is beloofd dat de gemeentebelastingen zouden meestijgen met de inflatiestijging. Dat is voor dit jaar 1 procent.

De gemeentebelastingen bestaan uit de WOZ-waarde, rioolheffing, afvalstoffenheffing en de OZB-belasting. De laatste zijn bijvoorbeeld de kosten voor het plaatsen van lantaarnpalen en onderhoud van wegen.

Foto : Pixabay

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen