dinsdag, juni 25, 2024

Vaccinatielocatie Capelle Schenkel kan maximaal 1150 Capellenaren per dag vaccineren

Capelle aan den IJssel, 24 februari 2021 – Donderdag 18 maart om 8.00 uur start de GGD Rotterdam–Rijnmond met het vaccineren van Capellenaren tegen Covid-19. De Capelse Sporthal Schenkel is met 8 vaccinatielijnen ingericht voor grootschalige vaccinatie. Dagelijks kunnen hier, afhankelijk van de beschikbare vaccins, zo’n 1.150 mensen worden gevaccineerd. Naar verwachting zal de locatie zes tot negen maanden dienst blijven doen als vaccinatielocatie.

Capellenaren ontvangen via het RIVM een brief wanneer ze worden uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Hierin staat ook een nummer van de landelijke afsprakenlijn dat gebeld kan worden om een afspraak in te plannen. Dit kan vanaf maandag 11 maart a.s.

Wethouder Marc Wilson is trots op de vaccinatielocatie in Sporthal Schenkel: “In korte tijd en met medewerking van diverse betrokken partijen zoals de GGD, Sportief Capelle, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), sportverenigingen en de gemeente is Sporthal Schenkel omgebouwd tot een veilige en goed toegankelijke vaccinatielocatie. Daarbij is rekening gehouden met minder valide mensen, zijn er rolstoelen beschikbaar voor mensen die slecht ter been zijn en kunnen mensen zowel zittend als liggend geprikt worden. Binnen en buiten is de bewegwijzering op orde en buiten kan goed geparkeerd worden. Daarmee is Capelle helemaal klaar om de komende maanden alle inwoners veilig en goed te vaccineren.”

 

Het CJG zal de komende maanden ook personeel inzetten voor het vaccineren en in de ondersteuning. In overleg met de GGD organiseert het CJG de eerste weken het vaccinatieproces in Sporthal Schenkel. Daarna zal er ook personeel via de GGD worden ingezet. Voor sportverenigingen die normaal trainen of wedstrijden spelen in Sporthal Schenkel (vanwege de corona-maatregelen momenteel niet) heeft de gemeente tijdelijk alternatieve sportlocaties gevonden in Capelle.

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn straks twintig grootschalige priklocaties. Volgens de GGD gaan de verschillende locaties gefaseerd open afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie. Bepalend in de vaccinatiestrategie is de geschiktheid van vaccins voor specifieke groepen, het moment van beschikbaarheid van vaccins en de aantallen die geleverd zullen worden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen