dinsdag, juni 25, 2024

Handhavers vanaf maandag uitgerust met wapenstok

Capelle aan den IJssel – Een deel van de Handhavers in Capelle aan den IJssel begint aanstaande maandag met het dragen van een wapenstok. Het gaat om een landelijke proef van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Tien gemeentes doen mee in Nederland waaronder Capelle aan den IJssel in de regio Rijnmond. Reden voor de proef is het toenemende geweld richting handhavers.

De wapenstok mag alleen worden gebruikt als de boa’s fysiek worden bedreigd. Het is een geweldsmiddel waar zware restricties voor gebruik aan hangen. Burgemeester Oskam van Capelle vind het een goed idee om te onderzoeken of het werk van de BOA veiliger en beter wordt wanneer zij op voorhand al preventief een wapenstok bij zich dragen.

De wapenstok heeft als doel om belagers op afstand te houden. De handhavers hebben voorafgaand een strenge training gevolgd om de wapenstok te mogen gebruiken. Om het gebruik goed te kunnen monitoren dragen de handhavers ook een bodycam.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen