woensdag, juli 17, 2024

Ziggo klanten moeten overstappen naar digitaal radiosignaal

Ziggo gaat in  Capelle aan den IJssel beginnen met uitschakelen van het analoge radiosignaal. Op woensdag 24 februari is alleen nog her digitale signaal te ontvangen voor Ziggo klanten. Eerder werd het televisie signaal al omgezet naar alleen nog het digitale signaal.

Op dit moment luistert al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel. Ziggo is de laatste partij die nog analoge radio via de kabel aanbiedt in Nederland; alle andere aanbieders hebben al eerder analoge radio via de kabel afgeschakeld.

De meeste klanten luisteren al naar de radio via bijvoorbeeld de coax-kabel of een mediabox. Het gaat voornamelijk om oudere aansluitingen waarbij er nog geen digitale apparatuur in huis aanwezig is. Wil je toch analoog blijven luisteren dan dien je een FM antenne aan te sluiten. Klanten die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen een gratis FM-antenne bestellen via de website van Ziggo of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo. Straks kun je uitsluitend nog naar de radio luisteren via een TV (ouder dan 2010) of een mediabox. Veel receivers zullen mogelijk stoppen met werken.

 

Ziggo staat klaar om te helpen als klanten moeite hebben om van analoog naar digitaal over te schakelen. Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de Digitale radio ontvanger. Via de mediabox of tv (modellen na 2010) is er geen aanpassing vereist. Klanten die liever via de Digitale radio ontvanger luisteren, kunnen deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen. De Digitale radio ontvanger is eenvoudig te installeren aan de hand van de meegeleverde handleiding. Klanten die toch liever analoog willen blijven luisteren kunnen dit via de ether doen. Hiervoor is een FM-antenne nodig. Klanten die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen een gratis FM-antenne bestellen via de website van Ziggo of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo.

Je kunt zelf controleren of je nog analoog luistert. Gebruik je nog mediabox of televisie en heb je naast de stroomkabel geen andere kabel aangesloten zitten dan luister je waarschijnlijk nog niet digitaal. Is er naast de stroomkabel wel een coaxkabel aangesloten op de radio, kan je de radio afstemmen op 98.8 FM. Indien je daar de boodschap van Ziggo hoort, luistert je analoog via de kabel. In dat geval kan je via ziggo.nl/luisterdigitaal meer informatie vinden over hoe om te schakelen.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen