zondag, juni 16, 2024

Bermweg tussen Capelle en Nieuwerkerk wordt fietsstraat

- Advertisement -

De Bermweg tussen Capelle en Nieuwerkerk wordt de aankomende twee maanden omgetoverd in een fietspad, dit houdt in dat het straks niet meer mogelijk is om via het Warmoezenierspad naar Nieuwerkerk aan den IJssel met de auto of met de scooter te rijden.

Reden hiervoor is dat de nieuwbouwwijk Esselaag is aangelegd en men wil voorkomen dat de smalle weg gebruikt wordt als sluiproute. De weg wordt om deze reden met paaltjes afgesloten en de weg wordt opnieuw geasfalteerd. Ook scooters mogen er geen gebruik meer van maken, zij dienen over de ‘s-Gravenweg te rijden.

Door de aanpassing zal de begraafplaats de Essenhof per auto alleen nog maar via de Burgemeester van der Lindenlaan en Bermweg bereikbaar zijn. Vanaf het Kerkhofpad richting Nieuwerkerk aan den IJssel wordt de weg ingedeeld als (brom)fietspad. De werkzaamheden zijn al van start gegaan en moeten eind augustus klaar zijn.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen