zaterdag, juni 15, 2024

Burgemeester Oskam: “Tijd van waarschuwen is voorbij”

- Advertisement -

Met het zonnige paasweekend voor de boeg doet burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel een dringend beroep op Capellenaren om het weekend vooral thuis te blijven. “Het is niet gemakkelijk, maar alleen samen krijgen we corona eronder”, zegt Oskam. De burgemeester kondigt ook aan dat de gemeentelijke handhavers strenger optreden in Capelle. “We waarschuwen minder en delen bij samenscholingen en overtredingen van de 1,5 meter regel sneller boetes uit.” In Capelle worden daarnaast extra maatregelen getroffen om het recreatieve fiets- en motorverkeer te ontmoedigen.

Burgemeester Oskam kijkt positief terug op het afgelopen weekend met mooi weer. “Veel mensen hielden zich aan de afspraken om vooral thuis te blijven. Precies dat is wat we ook dit weekend willen. Vier Pasen in huiselijke kring, doe alleen wat boodschappen of haal een frisse neus, maar blijf vooral thuis. In de tuin of op het balkon.”

De burgemeester sloot afgelopen week in totaal 21 speelplekken. Daar blijft het nu bij. “Op wat kleine incidenten na heeft dat ervoor gezorgd dat mensen niet teveel en in grote groepen bij elkaar kwamen om te sporten. Dat is goed nieuws, want daardoor hoef ik niet nog meer plekken in de stad af te sluiten.” Wel kondigt Oskam aan strenger te handhaven. “Tegen jongeren zeg ik ‘slimmer chillen is corona killen’. Spreek je vrienden online, ook dat kan in grotere groepen en is best gezellig. Gewoon vanuit huis. Want op straat gaan de handhavers boetes uitschrijven die kunnen oplopen tot 400 euro per persoon. Kom dus niet samen in groepen en blijf een afstand van 1,5 meter houden.” Het Schollebos sluit de burgemeester komend weekend niet af. “Het paasweekend kijken we naar het gedrag van de mensen daar. Wordt het te druk, nemen mensen geen afstand, dan gaat het Schollebos wel op slot.” Om het recreatieve fiets- en motorverkeer te ontmoedigen worden enkele dijken en fietspaden voor doorgaand verkeer afgesloten tijdens de paasdagen van vrijdag t/m maandag van 10.00 tot 17.00 uur. Daarbij gaat het om de dijk tussen de Groenedijk (t.h.v. de grens met de gemeente Zuidplas) en de Ketensedijk. De Algeraweg (tussen Ketensedijk en Capelseplein), De Hoofdweg (tussen Capelseweg en Schollevaartsedreef) en de IJsseldijk (t.h.v. IJsselmondselaan richting Capelle West). Op deze locaties komen borden te staan en op enkele plekken ook verkeersregelaars. “De fietspaden op deze locaties blijven wel open, maar sluiten we direct af wanneer het te druk wordt.” De parkeerplaatsen van Park Hitland worden wel gesloten.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen