vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente Capelle helpt ondernemers met pakket maatregelen

De gemeente Capelle aan de IJssel heeft vandaag een pakket aan maateregelen genomen om ondernemers te helpen om door de coronacrisis heen te komen. Het college van burgemeester en wethouders heeft dat vandaag besloten. De maatregelen sluiten aan bij het landelijke beleid en gaan direct in en gelden voorlopig tot 1 juli 2020.

Uitstel van betaling van belastingen
Ondernemers die door het coronavirus in de problemen komen, mogen de gemeentelijke belastingen later betalen. Daarnaast hoeven eigenaren van hotels geen toeristenbelasting te betalen. Martkkooplieden hoeven de komende maanden geen marktgeld te betalen.

Wethouder Harriet Westerdijk van Economische Zaken: “De coronacrisis heeft grote gevolgen voor iedereen. De Capelse ondernemers worden hard getroffen. Ondernemers – groot en klein – kunnen het dan niet altijd alleen af, daarom neemt de gemeente Capelle direct maatregelen. Maatregelen die aansluiten bij het landelijke beleid. Daarmee geven we ondernemers lucht, zodat bedrijven deze crisis overleven en straks kunnen blijven ondernemen.”

Wethouder Nico van Veen van Financiën: ”Het zijn bijzondere tijden, die vragen om bijzondere maatregelen. Ondernemers in verschillende bedrijfstakken sluiten momenteel hun deurenen hebben geen of nauwelijks inkomen en hebben het lastig om hun personeel te betalen. Ze kunnen vooral niet doen waar ze goed in zijn: ondernemen. De gemeente Capelle wil met de maatregelen ondernemers en bewoners helpen”.

Bewoners hoeven geen boete te betalen
Capellenaren die de gemeentelijk belastingen nog niet hebben betaald hoeven nu geen boete te betalen. De zogenoemde invorderingskosten worden normaal doorberekend bij te late betaling. De gemeente stuurt bewoners nu een kosteloze herinnering.

Landelijke maatregelen
De maatregelen in Capelle komen bovenop de landelijk maatregelen. Ondernemers die in de problemen zitten mogen de landelijke belasting later betalen en krijgen geen boetes opgelegd. Het gaat om de inkomsten-, vennootschaps-, loon- en omzetbelastingen (btw). Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kunnen voor drie maanden bij de gemeente een uitkering aanvragen, zodat zij in ieder geval een inkomen van minimaal het bijstandsniveau hebben.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen