zondag, juni 16, 2024

Nieuwe maatregelen in strijd tegen Coronavirus

- Advertisement -

Minister Grapperhaus heeft gisterenavond een drietal verscherpte maatregelen aangekondigd: Allereerst worden alle samenkomsten, dus evenementen en bijeenkomsten, verboden worden tot 1 juni. Daarnaast is het maximum van honderd personen ook geschrapt. De politiek geeft Burgemeesters meer bevoegdheden om de maatregelen beter te handhaven. In de praktijk betekent dit dat zij noodverordeningen mogen afkondigen als zij dit nodig achten. Ten slotte worden boetes ingesteld om de maatregelen beter te kunnen handhaven.

Burgemeesters worden ook bevoegd om een verbod op groepsvorming te mogen handhaven. Dit betekent drie of meer mensen geen anderhalve meter afstand in acht nemen en geen huishouding vormen. De minister benadrukt wel dat er een uitzondering is voor kinderen, maar roept ouders op om hun ‘gezonde verstand’ te gebruiken.

Ook met winkels zijn er scherpere afspraken gemaakt om de maatregelen te kunnen waarborgen. Mochten zij zich hier niet aan houden, dan kan de burgemeester overgaan tot de sluiting van de winkel.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen