zaterdag, juni 15, 2024

Ook Coronapatiënt in Capelle

- Advertisement -

In Capelle aan den IJssel is ook een eerste besmetting gemeld, dit bevestigd woordvoerder Bert Tielemans na aanleiding van een bericht door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De patiënt zitten samen met zijn familie in thuisquarantaine.

In de gemeente is er sprake van 1 besmetting, het RIVM verwacht dat het daadwerkelijke aantal hoger ligt omdat niet iedereen meer wordt getest. Dit komt omdat er een tekort is aan testen. Het RIVM verwacht dat per 100.000 inwoners 1,5 coronapatiënten zijn. Capelle aan den IJssel heeft 67.000 inwoners.

Hoe herken je het Coronavirus
Het virus lijkt wat betreft de symptonen heel erg op de griep, tegelijkertijd is er naast corona ook een normale griepgolf en een verkoudheidsvirus actief. Wanneer er sprake is van een loopneus bijvoorbeeld ben je verkouden. Corona gaat gepaard met een droge hoest, vernauwing van de luchtwegen en over het algemeen koorts. Bij de normale griep worden zelden de luchtwegen aangetast en is er vaak sprake van bijvoorbeeld een snotneus.

Meer informatie vindt je hier : https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen