dinsdag, juli 16, 2024

Burgemeester roept kinderen op positief te blijven

Burgemeester Peter Oskam heeft net als andere burgemeester een brief geschreven aan de kinderen van Capelle. Hierin roept hij de kinderen op om positief te blijven tijdens de maatregelen van het Coronavirus. De burgemeester verspreid de brief via de scholen omdat niet alle kinderen een tablet of smartphone hebben.

Zoals jullie gehoord hebben, heerst er in Nederlanden in andere landen een virus. Door alle maatregelen rondom dit Coronavirus moesten jullie eerst heel vaak je handen wassen. Maar nu mogen jullie helemaal niet meer naar school. Dat lijkt niet zo erg, maar dat gaat toch snel vervelen. Want voetbal, hockey, dansles en alle andere leuke dingen zoals kinderfeestjes, gaan niet door.
Maar waarom is dat eigenlijk? Door het coronavirus kunnen mensen ziek worden. Voor de meeste mensen is dit net als bij iedere andere griep. Ze worden weer beter. Maar voor oudere mensen en mensen die niet zo gezond zijn, kan het heel gevaarlijk zijn.

Als er heel veel mensen ziek worden en naar het ziekenhuis moeten, is er niet genoeg plek in het ziekenhuis. Ook zijn er dan niet genoeg dokters en verplegers om te helpen. Om dat te voorkomen, moeten we een tijdje niet op plekken komen waar veel mensen zijn. Zo kan het virus zich niet verspreiden.

Jullie kunnen inmiddels je lessen volgen via internet. Blijf de lessen volgen, doe je huiswerk, lees boeken en blijf je ontwikkelen. Door thuis te blijven, kunnen we zorgen dat er minder mensen ziek worden. Dat kan betekenen dat je misschien niet meer bij oma’s en opa’s langs mag. Gelukkig kunnen we ze bellen, appen of een kaartje sturen. Doe dat vooral, want we moeten goed voor elkaar zorgen.

Dat je nog veel vragen hebt, is heel begrijpelijk. Stel ze vooral aan je ouder(s) of verzorger(s) en kijk naar het Jeugdjournaal. En wat belangrijk is: laat je niet bang maken door berichtjes op social media. Deze kloppen soms helemaal niet. Het is belangrijk dat we vrolijk en positief blijven. Dat we elkaar helpen en vooral lief zijn voor elkaar.

Peter Oskam
Burgemeester

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen