dinsdag, juni 25, 2024

Maatregelen gemeente Capelle aan den IJssel tegen verspreiding coronavirus

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de gemeente Capelle aan den IJssel. Zo worden in Capelle alle geplande raad- en commissievergaderingen, bewonersbijeenkomst en WOP-vergaderingen in maart verschoven naar een later moment. Ook de weekmarkt gaat op donderdag 19 en donderdag 26 maart niet door. Het gemeentehuis in Capelle blijft open voor Capellearen.

Het uitgangspunt voor de gemeente Capelle aan den IJssel is dat de gemeente doorgaat met de normale dienstverlening. Zo blijven de balies van de gemeente, in lijn van de maatregelen van het Kabinet, open. Zodat de cruciale functies en dienstverlening aan de Capellenaren doorgang kan vinden. Interne vergaderingen worden waar mogelijk verzet. Veel ambtenaren werken vanuit huis en blijven grotendeels telefonisch en per e-mail bereikbaar. Bewonersbijeenkomsten in de wijken met naar verwachting meer dan 100 aanwezigen gaan deze maand niet door. De Huizen van de Wijk, het Kinderlab, CAPSLOC en het Maria Daneelserf worden deze maand gesloten. De gemeente heeft aan buurthuizen, bibliotheek en de kunstuitleen het advies gegeven de lijn van de rijksoverheid te volgen. De gemeente volgt hierbij de landelijke ontwikkelingen. Als daar aanleiding toe is passen wij de maatregelen in Capelle hierop aan.

De landelijke maatregelen die ook voor de gemeente Capelle gelden, zijn:

  • Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Vermijd sociaal contact. Bel pas met uw huisarts als de klachten verergeren.
  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
  • Voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) geldt: vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
  • Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
  • Scholen in het primair -, voortgezet – en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open.

Voor vragen kan er contact gezocht worden via het landelijke telefoonnummer 0800 – 1351 (van 8.00 tot 20.00 uur).

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen