zondag, juni 16, 2024

Eerste paal geslagen nieuwbouw Hof van Capelle

- Advertisement -

Wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling heeft gisteren samen met enkele toekomstige bewoners de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject ‘Hof van Capelle’. Eind 2021 worden op de locatie van het voormalig postkantoor in Capelle 88 huur- en koopappartementen opgeleverd. Het appartementencomplex, ontwikkeld door Crossing Borders Development, wordt energieneutraal.

Waar vroeger het postkantoor van Capelle stond wordt een appartementengebouw met 6 tot 8 bouwlagen gebouwd met 88 appartementen en twee commerciële ruimten op de begane grond. Het nieuwe gebouw bestaat uit 2-, 3- en 4-kamer appartementen, met een gedeeltelijk openbare binnentuin. Half verdiept onder het complex komt een parkeergarage met plek voor 60 auto’s en een deelautosysteem. Wethouder Struijvenberg: “De nieuwe woningen met voorzieningen maken het centrumgebied extra levendig. We zijn volop aan het bouwen in de omgeving. Naast het appartementencomplex wordt dit jaar het nieuwe zwembad met sporthalcombinatie opgeleverd en in 2021 komt er in de straat ook een nieuw schoolgebouw”.

De woningen in het Hof van Capelle voldoen aan de BENG-eisen die vanaf januari 2020 gelden. Zijn aardgasvrij en energieneutraal waarbij voor de verwarming en koeling gebruikt wordt gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen.

In mei 2015 zijn de eerste ideeën voor de toekomstige invulling van de locatie besproken met toekomstige bewoners en omwonenden. Na deze gesprekken en een inspraakperiode heeft de gemeenteraad in september 2016 het gebiedspaspoort PostNL vastgesteld. Alle 56 koopappartementen zijn verkocht. De verhuur van de 32 appartementen start op een later moment.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen