zondag, juni 16, 2024

Open huis in vernieuwde gemeentehuis

- Advertisement -

Op zaterdag 11 januari opent de gemeente Capelle voor iedereen haar deuren van het vernieuwde gemeentehuis. Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zijn er allerlei activiteiten en is onder meer de raadszaal te bezoeken.

De afgelopen jaren is het gemeentehuis in fases verbouwd. Eerst zijn de etages 2 tot en met 13 vernieuwd. Daarna volgde de verbouwing van de begane grond met de nieuwe raadzaal en de 1e etage. In mei 2019 is het vernieuwde publieksplein geopend. Recent is ook de 1e etage in gebruik genomen en is de bestrating en beplanting aan de voorkant van het gemeentehuis aangebracht.

Tijdens de open dag kunnen Capellenaren een kijkje nemen in de raadzaal waar niet alleen de gemeenteraad vergadert maar waar ook getrouwd wordt. Daarnaast zijn de vernieuwde vergaderkamers geopend, met iedere kamer een ‘eigen’ historisch verhaal. Ook kan een bezoek worden gebracht aan de 12e etage voor een uitzicht over Capelle aan den IJssel en omgeving.

Voor de kleinste Capellenaren zijn er verschillende activiteiten in het eet-werkcafé; stuiterballen maken, schminken, knutselen en glitterslijm maken. Om 13.30 uur en 15.00 uur brengt zangeres Wendy Hoogendijk het nieuwe Capellelied ten gehore.

Voor alle bezoekers is er een kopje koffie of thee met wat lekkers.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen