dinsdag, juni 25, 2024

Burgemeester deelt vuurwerkbrillen uit

Burgemeester Peter Oskam deelde donderdagochtend  speciale vuurwerkbrillen uit aan de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Ontdekrijk in Capelle. De burgemeester deed dit samen met handhaver Ruben Boon en wijkbrandweerman Dick de Jong. “Vuurwerk is schitterend om naar te kijken, maar kan ook levensgevaarlijk zijn. Met een speciale vuurwerkbril bescherm je je ogen en voorkom je onherstelbare schade”, zei de burgemeester in zijn gastles.

Burgemeester Oskam weet uit eigen ervaring dat veel kinderen vuurwerk afsteken ‘leuk en spannend’ vinden: “Toch moet je heel voorzichtig zijn. Met Oud & Nieuw, maar ook op nieuwjaarsdag als kinderen op zoek gaan naar vuurwerk dat niet ontploft is”. Dick de Jong, sinds dit jaar actief als wijkbrandweerman adviseerde de kinderen om altijd een speciale vuurwerkbril te dragen. “Draag altijd deze vuurwerkbril waarmee je voorkomt dat je gewond raakt, littekens overhoudt of nog erger, je blind wordt.” Volgens de burgemeester zijn het niet alleen je ogen die je moet beschermen. “Vuurwerk is geen kinderspel. Eigenlijk moeten alleen volwassenen vuurwerk afsteken. Als je toch vuurwerk afsteekt gebruik dan een aansteeklont en geen lucifers. Gemeentelijke handhaver Ruben Boon vult aan: “Veiligheid gaat boven alles, daarom krijgen kinderen van de groepen 6 en 7 in Capelle een gratis vuurwerkbril van de gemeente.”

Om Oud en Nieuw dit jaar in Capelle veilig en gezellig te laten verlopen houden de handhaversop 31 december een extra oogje in het zeil. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december tussen 18.00 en Nieuwjaarsdag.

foto : Jan Kok

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen