dinsdag, juni 25, 2024

Burgemeester Peter Oskam ontvangt 700 handtekeningen voor parkeerproblemen Schenkel

Burgemeester Peter Oskam heeft vrijdagmiddag 9 december zo’n 700 handtekeningen uit Schenkel in ontvangst genomen. Bewoners uit de wijk ervaren parkeeroverlast omdat veel personeelsleden van het IJssellandziekenhuis op dit moment hun auto in Schenkel parkeren. De burgemeester spreekt regelmatig met de directie van het ziekenhuis en heeft ook deze parkeerproblematiek ter sprake gebracht. “Gezamenlijk moeten we op zoek naar slimme parkeeroplossingen in Schenkel.”

 Personeelsleden van het IJssellandziekenhuis kunnen momenteel lastig parkeren op het terrein van het ziekenhuis. Bouwwerkzaamheden voor een nieuwe OK duren tot april waardoor er minder parkeerruimte voor personeel beschikbaar is. Ondanks alternatieve parkeerlocaties in de omgeving en maatregelen om parkeeroverlast in Schenkel te voorkomen blijkt dat veel personeelsleden de auto toch in de straten van Schenkel parkeren.

Bewoonster mevrouw Hesper uit Schenkel: “Het is voor bewoners uit de directe omgeving van het ziekenhuis nu een probleem om hun auto te parkeren. ’s Ochtens staan de straten al vol met auto’s van personeel en bezoekers. En als je terugkomt van een boodschap zijn ook alle plekken bezet. Voor mensen die slecht ter been zijn is dat echt een ramp. De auto een paar straten verderop parkeren is voor hen geen optie.” De bewoners hebben de handtekeningen opgehaald in de wijk o.a. bij de Jumbo supermarkt.

Burgemeester Oskam: “De parkeeroverlast in de wijk is heel vervelend voor bewoners. Gelukkig erkent het ziekenhuis het probleem en doen ze er alles aan om collega’s te stimuleren op andere plekken dan in de wijk hun auto te parkeren. Met een delegatie vanuit de wijk heb ik hierover ook met de directie van het IJssellandziekenhuis gesproken. We moeten samen ‘slimme’ en minder overlast gevende alternatieven bedenken.”

De directie van het IJssellandziekenhuis heeft laten weten dat personeelsleden die meer dan 10 kilometer van het ziekenhuis wonen weer op het eigen terrein mogen parkeren Ook wordt de communicatie om personeel te stimuleren om te carpoolen, van het OV gebruik te maken of op de fiets naar het werk te komen herhaald. Burgemeester Oskam is blij met de maatregelen en hoopt dat de parkeeroverlast daarmee snel afneemt.

Medio april, wanneer de nieuwbouw van de OK klaar is moet de overlast in Schenkel tot het verleden behoren.

Foto : Gemeente Capelle aan den IJssel

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen