donderdag, juli 18, 2024

Capelle stopt noodgedwongen met berichtendienst WhatsApp

De gemeente Capelle aan den IJssel stopt per 7 december voorlopig met WhatsApp. De berichtendienst heeft haar voorwaarden aangepast waardoor gemeenten WhatsApp niet meer mogen gebruiken als dienstverleningskanaal richting burgers.

Na de zomervakantie is Capelle gestart met WhatsApp. Dit verliep prima. De afgelopen maanden is gebleken dat WhatsApp een heel toegankelijk extra kanaal is voor dienstverlening voor Capellenaren.

Het tijdelijk stoppen met WhatsApp is “noodzakelijk” omdat het bedrijf aangekondigd heeft juridische stappen te nemen tegen overheden die het communicatiekanaal blijven gebruiken. Veel gemeenten stoppen met het gebruik van de berichtendienst. In het voorjaar komt WhatsApp met een aangepaste variant voor overheden. De gemeente wacht deze versie af en als blijkt dat deze de kwaliteit van de huidige dienstverlening kan garanderen gaat de berichtendienst waarschijnlijk weer gebruikt worden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen