vrijdag, oktober 25, 2024

Nieuw restaurant Naansense geopend aan Stadsplein: ‘Prijswinnend restaurant naar huis gebracht’

Vrijdagochtend werd aan het Stadsplein en in de Koperwiek het Indiaas-Pakistaanse restaurant Naansense geopend. Capelle is daarmee niet alleen een restaurant rijker, maar heeft door een samenwerking met het Werkplein ook een maatschappelijke impact gemaakt.

Eigenaar Hashim Mazhar knipte vrijdagochtend samen met wethouder Eric Faassen het lint door om zijn restaurant officieel te openen. “Ik ben extreem blij. Vooral omdat ik nu ons prijswinnende restaurant naar huis heb gebracht, naar Capelle, waar ik woon”, vertelt Hashim opgetogen.

Anderhalf jaar geleden werd het restaurant eerst geopend in Rotterdam. Al snel viel de zaak in de prijzen, vanwege de innovatieve manier waarop de Indiase keuken werd gebracht. “Normaal gesproken zijn Indiase restaurants gericht op het diner, maar wij willen ook lunch serveren. Wat mensen snel kunnen eten.”

Uiteraard hoopt Hashim dat nu ook de Capellenaren de weg naar zijn zaak weten te vinden: “Ik breng met mijn restaurant de Indiaas-Pakistaanse cultuur naar Capelle en nu hoop ik dat de Capellenaren komen om dat te ervaren. Het eten is niet pittig, tenzij je daar zelf om vraagt. Voor mij een mooie stap, want ik krijg nu de kans om het eten waar ik zelf van houd, te serveren in mijn eigen woonplaats.”

Op de vraag wat Hashim zelf adviseert aan mensen om eens te komen proberen, heeft hij twee gerechten: “Je moet onze gevulde Naan proberen en onze Biryani (gestoomd rijstgerecht).”

Samenwerking Werkplein

Het restaurant heeft een samenwerking opgezet met het Werkplein van IJsselgemeenten. Hierdoor zijn meerdere mensen geholpen die graag aan het werk wilden, maar dat dit door variërende redenen niet lukte.

“Het Werkplein wist binnen twee weken al tenminste twintig mensen te vinden die solliciteerden. Daaruit zijn uiteindelijk vijf geweldige mensen uit voortgekomen”, vertelt Hashim. “We hebben bijvoorbeeld iemand met vijftien jaar ervaring als chef, die nu souschef is in ons restaurant, maar ook bijvoorbeeld onze restaurantmanager hebben we zo gevonden.”

De samenwerking onderstreept het belang van inclusie en maatschappelijke betrokkenheid binnen het lokale bedrijfsleven. Deze succesvolle plaatsing is een goed voorbeeld van hoe bedrijven en overheidsinstanties gezamenlijk kansen kunnen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen