vrijdag, oktober 25, 2024

Konvooi met Politie- en Marechaussee-begeleiding trekt aandacht

Donderdagmiddag trok een grote politiestoet in Capelle de aandacht. De vraag ontstond welke president of koning door de gemeente reed. Het bleek echter een oefening.

Rond kwart voor drie ’s middags werd de stoet gezien op de Abram van Rijckevorselweg: voorop een ere-escorte van zeventien motorrijders van de Koninklijke Marechaussee, een limousine en nog negen volgauto’s en -personenbusjes. Politiemotoren zetten het verkeer stil om de stoet vrije doorgang te bieden.

Een dergelijke stoet wordt gebruikt om een buitenlands staatshoofd te vervoeren als die (inclusief gevolg) Nederland bezoekt. Het bleek nu echter alleen om een oefening te gaan, zo blijkt uit een bericht van de Politie. “Wij zijn aan het trainen voor het komende staatsbezoek waarbij wij verantwoordelijk zijn voor de verplaatsing van een grote stoet”, zo leest het bericht. Verder is op te maken dat de stoet ook in Amsterdam en Den Haag is geweest.

In het bericht van de Politie stond niet vermeld om welk staatsbezoek het precies gaat, maar uit een overzicht van het Koninklijk Huis staat dat het eerstvolgende staatsbezoek van president Marcelo Rebelo de Sousa van Portugal. Deze zal plaatsvinden op 10 en 11 december.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen