vrijdag, oktober 18, 2024

Krimpense verkeersregelaars krijgen onderscheiding: ‘De stille helden’

Verkeersregelaars van stichting Activiteiten Krimpen hebben de Krimpense Maan ontvangen. De groep ontvangt de gemeentelijke onderscheiding vanwege hun bijdrage aan verkeersveiligheid in de gemeente.

Afgelopen vrijdag werd de stichting verrast tijdens een jubileumavond. Burgemeester Jan Luteijn zette de verkeersregelaars daar in het zonnetje. Hij noemde hen de ‘stille helden tijdens evenementen’. De regelaars doen het werk vrijwillig. Sommige van hen doen het zelfs al 25 jaar.

De verkeersregelaars ondersteunen verschillende evenementen binnen en buiten Krimpen aan den IJssel. Hun belangrijkste rol is het handhaven van de verkeersveiligheid rondom evenementen. Zo kunnen deelnemers en toeschouwers zorgeloos genieten en blijft het verkeer doorstromen. Evenementen zoals de Avondvierdaagse, SurfRock, TruckRun, Oogst- en Streekmarkt, Koningsdag en dodenherdenking zouden niet mogelijk zijn zonder hun hulp, zo benadrukt de gemeente.

Burgemeester Jan Luteijn: “De verkeersregelaars zorgen voor een veilige situatie voor alle weggebruikers. Zij geven verkeersdeelnemers aanwijzingen voor veilige doorstroming, plaatsen hekken als dat nodig is en geven een stop- en oprijteken. Je denkt hier niet veel over na, maar het is een onmisbare schakel!”


Over de Krimpense Maan

De Krimpense Maan is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren en verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving. 

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen