woensdag, oktober 2, 2024

Opnieuw slechts gelijkspel vvCapelle

Ook in de zesde wedstrijd van het seizoen slaagde Capelle er niet in een overwinning te behalen. Er werd voor de vierde keer gelijkgespeeld en dat was mede te danken aan keeper Lars Bleijenberg, die een aantal fantastische reddingen verrichte.

In het begin van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen. Voor RKAVV schoot Edwin Agyare hard in, maar zijn inzet werd gestopt en na een voorzet van Miraç Akdeniz kon Jesper Kusters de bal net niet intikken. Ook de volgende voorzet op maat van Miraç Akdeniz werd door Vincent Schippers hopeloos gemist. Het duurde tot de 26e minuut vooraleer er weer wat opwindends gebeurde. Op links brak Nick Gardenier door maar Lars Bleijenberg greep in, voordat het echt gevaarlijk werd. In de 31e minuut opnieuw een redding na een schot van Edwin Agyare. In de 34e minuut schoot Miraç Akdeniz hard in. Capelle protesteerde voor een handsbal, maar aanvankelijk gaf scheidsrechter Nick Ooms slechts een corner. Na overleg met assistent-scheidsrechter Bert van Katwijk ging de bal toch op de stip. Gabri Urbanus voltrok het vonnis 1-0. Daarna volgde tot aan de rust twee uitstekende reddingen van Lars Bleijenberg. In de 41e minuut op een schot van Yani Bouras en in de 45e minuut, toen Edwin Agyare alleen op hem afstormde.

Na de rust ging aanvankelijk de strijd gelijk op. De ingevallen Bram van Eijk schoot in de 57e minuut net over. Even daarna ging Gabri Urbanus in de fout en daardoor kon Tyron Oosting de stand op gelijke hoogte brengen 1-1. Het was voor RKAVV het sein om op jacht te gaan naar meer. Capelle werd teruggedrongen op eigen helft en werd bij vlagen overspeeld. In de 65e minuut een kans voor Khashayer, maar Bleijenberg redde. In de 68e minuut een grote kans voor de ingevallen Remco Overdevest, maar de bal ging naast. Eén minuut later weer een kans nu voor Peter Cedeno Sandoya, maar opnieuw ging de bal net naast. Tegen het einde van de wedstrijd kwam Capelle ook nog in kansrijke positie. Een vrije trap in de 82e minuut werd door Vincent Schippers hard ingeschoten, maar keeper Kevin Juliana tikte de bal tot corner. Ook de ingevallen Kihami da Costa was twee minuten later kansrijk, maar zijn inzet ging ruim naast. In de extra tijd nog een laatste redding van Lars Bleijenberg, toen Peter Cedeno Sandoya alleen op hem afging, maar de uitblinkende keeper redde tenslotte een punt voor Capelle.

Al met al een zwaar teleurstellend begin van de competitie voor Capelle. Trainer Kevin Vink zal het zich wel anders voorgesteld hebben. Toch ligt bij hem de zware taak om het tij te doen keren. Volgende week komt die mogelijkheid in de uitwedstrijd bij HBS.

Er viel slechts één gele kaart te noteren en die was voor Hamza el Kaddouri van RKAVV.

Opstellingen:
Capelle: Lars Bleijenberg, Matthew Jones (70 Kihami da Costa), Gabri Urbanus, Najim Haidary, Bob Roodenburg (77 Timo Dekker), Ryan Purvis, Ibrahima Touré, Vincent Schippers, Jesper Kusters (46 Bram van Eijk), Dennis van der Heijden (77 Appie el Ghani), Miraç Akdeniz (63 Mike Frimpong).

RKAVV: Kevin Juliana, Shelton Wijngaarde, Hamza el Kaddouri, Robin Steffens, Edwin Agyare (83 Jelle Halsema), Khashayar Saeb, Tyron Oosting (60 Remco Overdevest), Yani Bouras, Nick Gardenier (60 Peter Cedeno Sandoya), Daan van Gaalen, Tomás da Horta Silva (60 Aiman Achemlal).