woensdag, oktober 2, 2024

Heren ZVH komen te laat in hun spel

Zaterdag speelden de heren van Scherp in Packaging ZVH in eigen huis en kregen het team van Simplex SSS uit Barneveld op bezoek. Dit team wist hun eerste wedstrijd tegen Numidia te winnen en was in de winning mood. De Zevenhuizense heren hadden wat goed te maken en moesten alles op alles zetten. In een goed gevulde sportzaal, kon Zevenhuizen niet in hun spel komen en moesten via de setstanden 21-25, 18-25 en 29-31 de winst aan SSS laten.

Hoofdcoach Rodin Merx met assistent Richard de Kogel startte met de volgende basis:  Benjamin Parkinson, Nikita Artamonov, Saimen Hage, Luuk Steenbergen, Yoran Koezema, Koen Herrebout en libero Richard Rademaker.

De strijd tussen de  beide teams ging vanaf het begin gelijk op. Simplex SSS met hun sterke aanval die de blokkering van Zevenhuizen wist te verschalken. Langzaam werd een voorsprong opgebouwd. Scherp in Packaging bleef op twee punten achter de feiten aan spelen. Bij 14-16 nam coach Rodin Merx zijn eerste time-out en gelijk daarna werd de serve teruggehaald. Zevenhuizen wist via het midden wel te scoren door Benjamin Parkinson en Luuk Steenbergen, maar de service beurten waren niet succesvol en Simplex bleef in hun spel en wist uiteindelijk deze set met 21-25 winnen af te sluiten.

In de tweede set begon Scherp in Packaging met dezelfde begin opstelling en kon een lichte voorsprong nemen door de aanvallen van Koen Herrebout en Saimen Hage. SSS kwam terug en wist op gelijke hoogte te komen en door te drukken. Bij 9-12 nam Zevenhuizen zijn eerste time-out, na een sterk blok werd de serve terug gehaald maar de Zevenhuizense heren kon de score niet vergroten. Nadat Simplex met oud ZVH speler Ludrich Innocente de aanvallen van de thuisclub goed wist te pareren werd bij 11-18 een spelverdelers wissel toegepast. Tom Sonneville nam de taak van Nikita Artamonov over. Na weer een sterk SSS blok liepen zij verder uit en konden deze set winnen met 18-25.

Scherp in Packaging  kwam in de derde set met Niek Schiphof voor Koen Herrebout en Nikita Artamonov weer als spelverdeler in het veld. Simplex nam weer het heft in handen en nam al snel een 5-9 voorsprong waardoor Zevenhuizen de eerste time-out nam. Bij deze stand kwam Vincent van der Kraats binnen de lijnen voor Saimen Hage en kon gelijk met zijn aanval scoren. Nadat Nikita Artamonov aan de opslaglijn kwam en met zijn service direct wist te scoren kwam Scherp in Packaging met 10-10 op gelijke hoogte. Direct nam coach Paul van der Ven een time-out. Weer wist Simplex uit te lopen en bij 13-15 voerde coach Rodin Merx een dubbele wissel uit. Tom Sonneville en Bram van der Wel  kwamen in het veld voor Yoran Koezema en Nikita Artamonov. Zevenhuizen wist weer door sterk aanvalsspel weer op gelijke hoogte komen en nam SSS bij 20-20 een time-out. Inmiddels was de dubbele wissel teruggedraaid. Er ontspon een spannende strijd, waarbij de MVP van SSS Stijn Held zijn aanvallers goed in stelling bracht. Scherp in Packaging wist bij 25-24 zijn eerste setpoint te creëren, maar door een risicovolle serve kwam SSS gelijk. Zevenhuizen bleef kans op set winst houden, maar Simplex SSS nam met 29-31 deze set in hun bezit. Daarmee bleef Scherp in Packaging met lege handen staan. Na afloop werd door de coach van SSS, Ricard Rademaker als MVP van Scherp in Packaging genoemd.

Voor de Zevenhuizense heren staat zaterdag 12 oktober de uitwedstrijd in Huizen de wedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen op het programma, aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur. Voor Scherp in Packaging is dit een wedstrijd waar mogelijkheden liggen tot winst.

Scherp in Packaging: Koen Herrebout (5)(Niek Schiphof (3)), Nikita Artamonov (3)(Tom Sonneville), Yoran Koezema (9)(Bram van der Wel (1)), Benjamin Parkinson (10), Luuk Steenbergen (6), Saimen Hage (6)(Vincent van der Kraats (4)), Richard Rademaker (L)

Simplex SSS: Maarten Bartels (5), Stijn Held (1), Bram Berger (11)(Job Wilts), Ludrich Innocente (12)(Lennaert Hogenhout), Stijn de Ruijter (14), Sjoerd Zegwaard (5)(Jesse Hanemaaijer), Max Donker (L)

 

Foto’s Steef van Duin

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen