maandag, september 23, 2024

Heren ZVH kan niet verrassen in 1e competitiewedstrijd

Zondag speelden de heren van Scherp in Packaging ZVH in Groningen de eerste competitie wedstrijd van de eredivisie tegen het team van Nova Tech Lycurgus. Op voorhand was  voorzien dat het een zware klus voor de Zevenhuizenaren zou worden. Dit bleek na de eerste set ook te zijn. Lycurgus wist deze wedstrijd via de setstanden 25-23, 25-18 en 25-16 met 3-0 te winnen.

Hoofdcoach Rodin Merx met assistent Kristian van der Wel, startte met de volgende basis:  Benjamin Parkinson, Nikita Artamonov, Saimen Hage, Luuk Steenbergen, Vincent van der Kraats, Koen Herrebout en libero Richard Rademaker. Scherp in Packaging nam gelijk het initiatief en ging vlammend van start en wist gelijk een voorsprong op te bouwen. Vooral de midden aanvallers van Zevenhuizen wist goed te scoren en na afloop werd Luuk Steenbergen als man van de wedstrijd voor Scherp in Packaging gekroond. Halverwege de set voerde coach Rodin Merx een  dubbele wissel uit, Tom Sonneville en Yoran Koezema kwamen binnen de lijnen voor Vincent van der Kraats en Nikita Artamonov. De strijd bleef gelijk opgaan en bij 23-21 werd de dubbele wissel weer terug gedraaid. In de eindfase kon de buitenaanval niet score door de hechte blokkering van Lycurgus, die deze set dan ook met 25-23 binnen wist te halen.

In de tweede set bleef de start opstelling in het veld staan. Lycurgus nam nu in deze set het initiatief en wist met een sterke service de verdediging van Zevenhuizen onder druk te zetten. Bij 18-11 kwam Niek Schiphof in het veld voor Saimen Hage. Lycurgus liep snel uit en Zevenhuizen voerde bij 20-13 een dubbele wissel uit. Dit had niet het gewenste effect en bij 23-17 werd deze teruggedraaid en Lycurgus kon deze set met 25-18 winnend afsluiten.

Scherp in Packaging kwam in de derde set met Niek Schiphof en Yoran Koezema in het veld. Ook nu nam Lycurgus het heft in handen en liep snel uit. Bij 9-5 kwam Saimen Hage voor Koen Herrebout in het veld. Zevenhuizen bleef veel moeite houden met de blokkering en serve van Lycurgus. Coach Rodin Merx voerde bij 18-11 een dubbele wissel uit met Bram van der Wel en Tom Sonneville voor Nikita Artamonov en Yoran Koezema. Zevenhuizen wist nog wel punten te scoren maar dit was niet voldoende en Lycurgus sloot deze set af met 25-16.

Voor de Zevenhuizense heren van Scherp in Packaging staat zaterdag om 20.00 uur de thuiswedstrijd in Swanla tegen het team van Simplex SSS uit Barneveld op het programma. Simplex wist in de eerste competitie wedstrijd met 3-1 thuis te winnen van Numidia en zijn gebrand om dit nogmaals te doen in Zevenhuizen.  Voor Zevenhuizen staat weer een spannende strijd te wachten en met de steun van hun supporters kan er veel gebeuren.

Opstellingen en scores

Nova Tech Lycurgus: Uros Planinsic (1)(Martijn Brilhuis (1)), Alexej Zhbankov (7), Nuno Margues (10), Stijn van Schie (4)(Gijs Solkema (1)), Vincente Parraguirre (12), Robin Boekhoudt (8), Jeffrey Klok (L)(Niels Kuijpens (L))

Scherp in Packaging: Koen Herrebout (2), Nikita Artamonov (Tom Sonneville), Vincent van der Kraats (5)(Yoran Koezema (4))(Bram van der Wel (1)), Benjamin Parkinson (7), Luuk Steenbergen (6), Saimen Hage (4)(Niek Schiphof (4)), Richard Rademaker (L)

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen