zondag, september 22, 2024

Bekerwinst voor tweede herenteam van ZVH

Het tweede herenteam van volleybalvereniging ZVH wist zaterdag te winnen van Thor HS 1 uit Bergambacht. Met deze winst wonnen ze tevens de beker.

Doordat niet de hele selectie voorhanden was, moet trainer Ed Bontrop improviseren. In de basis werden de volgende spelers opgesteld: Julian Perdijk, Elwin Oskam,  Jake Anfiloff, Marc Prosman, Jeroen Dijksman, Damian Lustig  en libero Kyan Merkus.

Ondanks een onwennige start van de wedstrijd wisten beide teams elkaar in evenwicht te houden. Anfiloff wist met zijn aanvallen de stand in Zevenhuizens voordeel te beslissen, terwijl Merkus in de verdediging ervoor zorgde dat Thor niet kon uitlopen. In de eindfase wist Prosman met zijn service twee belangrijke aces te scoren, waardoor de set met 25-22 in handen van Zevenhuizen kwam.

De tweede set waren beide teams wederom geduchte tegenstanders voor elkaar, en de score liep in verloop tot 16-16. Hierna nam Zevenhuizen de leiding, met name door de sterke verdediging. Oskam maakte deze set het beslissende punt, waardoor die met 25-22 werd afgesloten.

Artikel gaat verder onder foto

In de derde set wist Zevenhuizen het initiatief te pakken en liep de score snel uit. Het team verslapte niet en in de eindfase bracht Perdijk de voorsprong naar 23-16. Visser wist de laatste twee punten binnen te halen en sloot de set af met 25-16.

Hoewel op maandag 23 september de laatste wedstrijd nog op het programma staat, heeft het team al de beker in handen. Op maandag speelt het team om 19,45 uur tegen het Topdivisie-team Next Volley Dordrecht HS 1. Ook dit belooft een spannende wedstrijd te worden.