donderdag, september 19, 2024

Opgelet: dinsdag en woensdag stakingen in openbaar vervoer

Op dinsdag 10 en woensdag 11 september zijn acties aangekondigd in het openbaar vervoer. ’s Ochtendsvroeg wordt het werk neergelegd. Reizigers zullen daar gedurende de ochtend nog last van ondervinden.

De vakbonden en ov-bedrijven voeren actie voor het behoud van de zogeheten RVU-regeling. Deze regeling biedt momenteel werknemers de mogelijkheid om drie jaar eerder met pensioen te gaan. De ov-sector wil dat deze regeling ook komende jaren behouden blijft.

Staking

Op dinsdag 10 september staakt het stadsvervoer in Den Haag, Rotterdam, en Amsterdam. Bussen, metro’s en trams van HTM, RET, en GVB rijden niet tussen 04.00 en 08.00 uur.

Op woensdag 11 september wordt eveneens tussen 04.00 en 08.00 uur het werk neergelegd, maar ditmaal bij de NS, Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev (Connexxion, Hermes/Breng). Dit betekent dat er geen treinverkeer is.

Impact op reizigers

Op beide dagen is de verwachting dat de dienstregeling pas later op de ochtend weer op gang is gekomen. “Na de staking is het niet mogelijk om alle bussen, trams en metro’s direct op de juiste plek te krijgen en te laten vertrekken”, legt de RET uit.

De NS heeft vooralsnog ook geen duidelijkheid voor treinreizigers op woensdagochtend: “Op dit moment is nog niet duidelijk welke gevolgen de staking heeft voor onze reizigers en de dienstregeling. De verwachting is dat reizigers in ieder geval hinder ondervinden van deze staking.”

Reizigers worden geadviseerd op de stakingsdagen alternatief vervoer te regelen tussen 04.00 en 08.00 uur. Voor reizen erna wordt geadviseerd voor vertrek de actuele reisinformatie te raadplegen.

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen