donderdag, september 19, 2024

Capelle struikelt opnieuw over Heerjansdam

Vorig seizoen verloor Capelle twee keer van Heerjansdam en zaterdag moest Capelle opnieuw het onderspit delven.

De wedstrijd begon uitstekend voor Capelle. In de 4e minuut ging keeper Oscar Roos in de fout en daardoor kon Jesper Kusters van dichtbij eenvoudig de bal in het doel schuiven 0-1. Pas in de 22e minuut de eerste aanval van de thuisclub. Na een een-tweetje kon Lukas Valster de 1-1 aantekenen. Zes minuten wilde Lars Bosscha de bal wegwerken, maar de bal kwam in de voeten van Clarence Bijl, die keeper Lars Bleijenberg kansloos liet 2-1. De ellende voor Capelle was nog niet voorbij, want de eerste corner voor Heerjansdam kwam terecht bij de tweede paal, waar Nick Meijboom ongehinderd kon inkoppen 3-1. Het was al het achtste tegendoelpunt in nog geen drie wedstrijden van Capelle. Gelukkig werd nog voor de rust de achterstand teruggebracht tot 3-2. Vanaf een meter of dertig haalde Vincent Schippers in de 43e minuut uit en keeper Oscar Roos kon de bal niet tegenhouden. Met deze stand brak ook de rust aan.

Capelle veel sterker in tweede helft

Na de rust was er sprake van eenrichtingsverkeer, want Capelle voerde de druk op om de gelijkmaker te kunnen scoren. Soms waren er counters van Heerjansdam, maar die haalden niets uit. In de 58e minuut een afgemeten voorzet van Bram van Eijk, die door Jesper Kusters in handen van de keeper werd gekopt. Een voorzet van dezelfde speler werd door Dennis van der Heijden ook naast gekopt. Dezelfde speler kwam nog in scoringspositie, maar ook nu trof hij geen doel.

In de 75e minuut nog een hard schot van Vincent Schippers, maar het schot werd tot corner geblokt. In de 83e minuut kwam Miraç Akdeniz nog dichtbij een doelpunt, maar keeper Oscar Roos stopte zijn schot. Heerjansdam was toen alleen nog maar bezig de overwinning over de streep te trekken en dat lukte de thuisclub prima. Ze kregen in de 85e minuut zelfs nog de enige kans in de tweede helft, toen Clarence Bijl alleen voor Lars Bleijenberg verscheen, maar de keeper redde de situatie in twee keer. Na zes minuten extra tijd klonk het eindsignaal en stond Capelle met lege handen, waar een gelijkspel zeker verdiend was geweest.

Slechte competitiestart

Al met al een zeer teleurstellend begin van de competitie voor Capelle. De komende week zal trainer Kevin Vink veel werk moeten verzetten om het tij te doen keren. Komende zaterdag is Unitas uit Gorinchem de tegenstander en kan Capelle het zich niet veroorloven om weer puntenverlies te incasseren.

Gele kaarten

Scheidsrechter Youri Kuipers gaf gele kaarten aan Lars Bosscha en Dennis van der Heijden van Capelle en aan Clarence Bijl en Lars Brinkman van Heerjansdam.

Opstellingen

Capelle: Lars Bleijenberg, Matthew Jones (60 Bob Roodenburg), Lars Bosscha (73 Jelle Pollemans), Najim Haidary, Bram van Eijk, Vincent Schippers (78 Ryan Purvis), Ibrahima Touré, Jesper Kusters, Fanny Waandels, Dennis van der Heijden, Mike Frimpong (46 Miraç Akdeniz).

Heerjansdam: Oscar Roos, Lukas Valster, Nick Meijboom, Wessel Barendregt (80 Soufiane Errani), Clarence Bijl, Jarno Visser (68 Shedwin Martina), Luke Homan, Milan van den Berg (80 Lars Brinkman), Mathijn Valster (75 Jelmer Nugteren), Gianni Straal, Marvin van der Made.