vrijdag, oktober 25, 2024

Nominaties Cultuurprijs Zuidplas 2024 bekend

De drie kandidaten die kans maken op de Cultuurprijs van de gemeente Zuidplas zijn bekend. Op donderdagavond 14 november zal bekend worden wie deze prijs mee naar huis neemt.

Met de Cultuurprijs wil de gemeente een inwoner, instelling, stichting of vereniging uit Zuidplas in ’the spotlights’ zetten. Belangrijk is dat zij zich aantoonbaar inzetten voor het culturele leven in de gemeente, maar ook dat zij Zuidplas cultureel op de kaart zetten.

Een onafhankelijke jury maakt een rapport op per nominatie. Hieruit volgt de winnaar. De winnaar ontvangt als cultuurprijs een uniek kunstobject, dit jaar gemaakt door kunstenaar Saskia Hoeboer. Ook ontvangt de winnaar een geldbedrag voor een cultureel doel in de gemeente Zuidplas. Dit om bestaande en nieuwe initiatieven op cultureel gebied te stimuleren en inspireren.

Nominaties

De jury van de Cultuurprijs Zuidplas heeft uit de aangedragen kandidaten drie genomineerden geselecteerd. De drie initiatieven die voor de Cultuurprijs 2024 zijn genomineerd zijn Pubquiz Zevenhuizen, Swanla 50 jaar jubileumrevue, en Mozart/Meander zondagmiddag Matinee Concertseries.

Uitreiking

Op donderdagavond 14 november wordt de winnaar bekendgemaakt in Theater Swanla in Zevenhuizen (Burgemeester Klinkhamerweg 86). Wethouder Frans Klovert (Cultuur) zal de prijs overhandigen.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen