vrijdag, oktober 25, 2024

KinderLab Oostgaarde feestelijk geopend: ‘broedplaats van leren en plezier hebben’

Woensdagmiddag werd in de wijk Oostgaarde het nieuwe KinderLab geopend. De opening gebeurde op feestelijke wijze in het bijzijn van kinderen en ouders uit de buurt.

Ans Hartnagel, één van de grondleggers van het KinderLab-concept, kon er helaas niet in persoon bij zijn, maar sprak via een videoverbinding de aanwezige kinderen toe. In de video overhandigde Ans de sleutel aan een speciale gast, die daarna naar het KinderLab ging.

Onder luid gejuich van de kinderen kwam deze gast aan. Het bleek superheld Wijs te zijn! Die overhandigde de sleutel aan kinderburgemeester Fenna Kort en wethouder Eric Faassen, waarop zij de deuren van het nieuwe KinderLab konden openen. Onder luid gejuich van de kinderen gingen zij naar binnen. De rest van de middag konden zij genieten van allerlei leuke activiteiten in en rondom het nieuwe KinderLab.

Artikel gaat verder onder tweet
Belang van KinderLab 

Wethouder Faassen kijkt tevreden terug op de opening: “Mooi hè? Kijk eens hoeveel kinderen er zijn. Als dat een voorbode is van hoeveel kinderen we kunnen helpen, dan zou dat echt gaaf zijn.”

Faassen onderstreept het woord ‘helpen’, want het KinderLab is van belang voor de gemeente. “Het is een broedplaats van leren, leuke dingen doen en plezier hebben. Veel kinderen hebben problemen, of krijgen die nog. Daarom zitten we hier, ook preventief, met allerlei partijen, zoals Centrum Jeugd en Gezin (CJG), de bibliotheek, Welzijn Capelle en Sportief Capelle. Zo willen we als gemeente jongeren de kans geven om kansrijk, veilig en gezond op te groeien.”

Hoognodig

Stefan Kort, coördinator van het KinderLab, vult aan: “En daarbij creëren we een veilige plek in de wijk voor de kinderen, waar ze altijd naartoe kunnen komen. Het kinderlab is dé ontmoetingsplek voor kinderen van basisschoolleeftijden en hun ouders, waarbij de kinderen welkom zijn om mee te doen aan activiteiten die wij organiseren. Daarbij werken we met een aantal peilers: taalondersteuning, financiële educatie, gezondheid, talentontwikkeling, veiligheid, huiswerkbegeleiding doen we ook.”

Het KinderLab is een Capels concept en de nieuwe locatie in Oostgaarde is inmiddels het vierde KinderLab. Volgens Kort is het hoognodig dat ze er zijn: “Als we naar de bestaande drie locaties kijken, zitten die elke dag vol met kinderen die het opzoeken. Dat is het mooie van een KinderLab: je hoeft er niet te zijn, maar je mag er zijn. Dus de kinderen komen echt vrijwillig en bewust naar ons toe.”

Praktische informatie

Het KinderLab in Oostgaarde is te vinden aan Rogaland 31 en is van maandag tot en met donderdag geopend. Elke dag zijn er verschillende activiteiten. Ga voor meer informatie over deze en de andere KinderLabs naar kinderlabs.nl.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen