woensdag, oktober 23, 2024

Update | Explosie bij woning aan De Genestetstraat in Capelle, bewoners geschrokken

In de nacht van dinsdag op woensdag is een explosief tot ontploffing gebracht bij een woning aan de De Genestetstraat in Capelle aan den IJssel. Het is de tweede keer en de bewoners verkeren in onwetendheid.

Rond kwart over elf ’s avonds werd de buurt opgeschrikt door een harde klap. Met duct tape was een vuurwerkbom tegen de ruit geplakt en tot ontploffing gebracht. Door de klap sneuvelde de ruit, maar er raakte niemand gewond.

De volgende ochtend verklaart de bewoner tegen onze redactie dat hij de dader nog heeft achtervolgd tot in de Paulus Potterlaan, maar die daar uit het oog is verloren. Hij vermoedt dat het een jonge man was van zo’n 1,70 meter lang. Hij droeg een licht-beige ‘bubble’-jas en zwarte broek.

Bewoners geschrokken

Hoewel de bewoners ongedeerd zijn gebleven, zit de schrik er wel in. De man vertelt dat het huis eerder ook al doelwit was: “De eerste keer legden ze een cobra neer, nu plakten ze het met duct tape op het raam.”

Waarom iemand het op ze gemunt heeft, begrijpen de bewoners zelf ook niet: “Ik ben geen dealer, ook geen loodgieter. Het is wél gericht op ons, maar wij weten ook niet waarom.” De man vermoedt dat de dader(s) het verkeerde adres hebben.

Getuigenoproep

Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden bij de Politie via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000. De bewoner doet dezelfde oproep: “Hopelijk heeft iemand camerabeelden uit bijvoorbeeld de Paulus Potterlaan. Dat zou helpen om hem te pakken.”

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen