dinsdag, oktober 22, 2024

vvCapelle wint dik verdiend bij Halsteren

Capelle heeft met bij vlagen uitstekend spel een dik verdiende overwinning behaald op Halsteren. De tweede overwinning op rij geeft de nodige boost voor de rest aan de competitie.
In de eerste helft gebeurde er de eerste 20 minuten niets wat enig gevaar opleverde. Bij de eerste gevaarlijke aanval van Halsteren in de 23e minuut kon Rogier Benschop uithalen. De bal ging ten koste van een corner net over het doel. Uit de corner kwam Halsteren aan de leiding. Bij de tweede paal kon aanvoerder Jeroen Beerendonk vrij inkoppen 1-0. Tien minuten later werd bij een corner voor Capelle Gabri Urbanus in de zestien onderuit gehaald. Scheidsrechter Remon Tulen wees ondanks protesten naar de stip. Dennis van der Heijden schoot hard in en keeper Pawel Rabin leek de bal te stoppen, maar de bal rolde toch net over de doellijn 1-1. Capelle kwam in de 38e minuut op voorsprong. Najim Haidary zette de bal voor, maar tot ieders verbazing verdween de bal in het doel 1-2. Niet op basis van de kansen, maar wel op basis van balbezit en goed combinaties was de voorsprong met rust verdiend.

Na de rust was Halsteren dichtbij een treffer. Rogier Benschop haalde uit, maar keeper Lars Bleijenberg tikte de bal uit de benedenhoek. In de tegenaanval in de 47e minuut kwam Ryan Purvis vrij aan de linkerkant. Zijn schot verdween onder de keeper door in het doel 1-3. Capelle bleef aanvallen en drong Halsteren ver terug. In de 50e minuut kopte Dennis van der Heijden op de paal. Hij zag ook nog in de 61e minuut een kopbal door keeper Pawel Rabin tot corner verwerkt worden. Halsteren kon aanvallend weinig meer uitrichten. Slechts een omhaal van Dilivio Hoffman verdween over het doel. Capelle verhoogde de voorsprong in de 79e minuut. Opnieuw was Dennis van der Heijden de doelpuntenmaker 1-4. Bij het vieren van het doelpunt stopte hij de bal onder zijn shirt, wat even te lang duurde voor de scheidsrechter. Aanleiding om hem een gele kaart te tonen. Het laatste wapenfeit van Capelle was nog een kopbal van Gabri Urbanus, die van de lijn gehaald werd. In de extra tijd van de wedstrijd wist Halsteren nog een keer te scoren. Een hard schot van invaller Jasper Gunter verdween nog in het doel 2-4. Dat was uiteindelijk de eindstand. Een speciaal compliment vandaag voor Najim Haidary, die een foutloze wedstrijd speelde en heerste in de achterste linie.

Er waren gele kaarten voor Matthew Jones en Dennis van der Heijden van Capelle.

Opstelling Capelle: Lars Bleijenberg, Matthew Jones, Gabri Urbanus, Najim Haidary, Bob Roodenburg, Ibrahima Touré, Ryan Purvis (67 Furhgill Zeldenrust), Vincent Schippers (85 Mike Frimpong), Dennis van  der Heijden (85 Timo Dekker), Jesper Kusters (80 Kihami da Costa).