vrijdag, oktober 18, 2024

Fietsroute door ‘s-Gravenland op de schop: ‘veiliger en fijner voor fietsers’

De gemeente Capelle aan den IJssel is gestart met werkzaamheden aan de fietsroute tussen de Algerabrug en station Capelsebrug. Wethouder Rik van Woudenberg (Verkeer) gaf hiervoor donderdag het startsein.

De fietsroute loopt door de wijk ‘s-Gravenland en is onderdeel van een regionale fietsroute. Door de fietspaden te verbeteren worden ze veiliger voor gebruik, maar moet het ook aantrekkelijker worden om de fiets te pakken, waardoor ook de verkeersdrukte op de Algeracorridor moet afnemen.

De fietsroute loopt van de Algerabrug via het Sibeliuspad, de Sibeliusweg en de Schubertstraat richting Capelsebrug. Aanpassingen die worden doorgevoerd zijn bijvoorbeeld het verbreden van het fietspad, het vervangen van tegels door asfalt, en het vervangen van stoepranden voor schuine kanten. Ook worden de meeste fietspaaltjes en drempels in het wegdek weggehaald. Op deze manier moet het volgens de gemeente fijner en veiliger zijn voor fietsers.

Wethouder Van Woudenberg legt uit wat het nut is van de aanpassingen: “De verschillen in snelheid op fietspaden zijn groter geworden door de komst van bijvoorbeeld elektrische fietsen. Door de fietspaden breder te maken, is inhalen veiliger”, aldus wethouder Van Woudenberg. “Hopelijk gaan straks nog meer fietsers gebruikmaken van deze route. Fietsen is gezond, duurzaam en goedkoop.”

Bewonersgesprekken

Bij het maken van de plannen voor de fietsroute zijn veel gesprekken geweest met omwonenden, zo vult de gemeente aan. De plannen zijn ook aangepast naar aanleiding van hun ideeën en wensen. Zo wordt er op verzoek van de bewoners niets aangepast in de Schubertstraat.

Oplevering in zomer 2025

De gemeente laat weten dat de werkzaamheden naar verwachting tot juni 2025 duren. Dan zal het verbeterde fietspad compleet klaar zijn voor gebruik.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen