vrijdag, oktober 18, 2024

Explosie bij woning aan Charactostraat in Capelle, locoburgemeester geschrokken en verontwaardigd

Dinsdag 15 oktober is er bij een woning aan de Charactostraat in Capelle-Fascinatio een explosief tot ontploffing gebracht. De Politie doet nader onderzoek en vraagt getuigen om zich te melden. De gemeente heeft het huis inmiddels gesloten.

De Politie laat weten dat er rond 05.00 uur een explosie is geweest bij de woning. De schade bleef beperkt en er raakte ook niemand gewond. Het huis zou al leeg hebben gestaan. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden.

Er wordt verder onderzoek gedaan naar de ontploffing. De Politie vraagt mensen die meer weten, om contact op te nemen. Tips melden kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Artikel gaat verder onder tweet

Het is de vraag waarom het huis doelwit is, omdat deze al leeg zou staan. Wel was het betreffende huis eerder al eens doelwit van een aanslag. In januari 2021 werd de woning beschoten, en zou het gelinkt zijn aan aanslagen op verschillende bedrijfspanden in Rotterdam.

Spoedsluiting

Locoburgemeester Marc Wilson laat in een reactie weten ‘geschrokken en verontwaardigd’ te zijn. In een reactie op het geweldsincident heeft hij besloten de woning voor tenminste twee weken bestuurlijk te sluiten. De woning wordt dan verzegeld en niemand mag het pand in. “Hiermee hoop ik herhaling te voorkomen en de rust terug te brengen”, aldus de locoburgemeester.

“Helaas zien we het regelmatig. Gewone woonwijken die worden getroffen door ontploffingen”, zo vult Wilson aan. “Het is levensgevaarlijk en onschuldige bewoners hebben hier last van, worden ongerust of zelfs bang. Gelukkig zijn er vannacht geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek naar de ontploffing en is, samen met handhaving de komende tijd extra alert.”

Bewoners uit de buurt krijgen morgen een brief van de gemeente over de sluiting.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen