vrijdag, oktober 18, 2024

Gemeenten spreken zich uit tegen kabinetsbezuinigingen op openbaar vervoer

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft publiekelijk zorgen geuit over aangekondigde bezuinigingen op het openbaar vervoer. Door middel van een petitie wil het MRDH het kabinet oproepen om deze plannen te stoppen.

Het kabinet heeft plannen om honderd miljoen euro te bezuinigen op het regionaal openbaar vervoer. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag, waartoe Capelle en Krimpen aan den IJssel behoren, verwacht dat de plannen ‘desastreuze gevolgen’ zal hebben.

Door de bezuiniging zal de reiziger verschillende gevolgen merken. Er wordt verwacht dat ongeveer één op de vijf bussen of trams niet meer zullen rijden. Ook zal het reizen duurder worden. “De plannen raken vooral scholieren, studenten en ouderen. Mensen die juist extra afhankelijk zijn van het openbaar vervoer”, zo voorziet de gemeente Capelle aan den IJssel.

Petitie

De gemeenten van Metropoolregio Rotterdam en Den Haag en Vervoerregio Amsterdam hebben publiekelijk hun ongenoegen geuit over de kabinetsplannen en zijn een petitie gestart. Hiermee willen ze de regering oproepen om een streep te zetten door deze bezuiniging.

De petitie is te vinden en te ondertekenen via methetov.petities.nl. Inmiddels is deze bijna 29.000 keer ondertekend.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen