vrijdag, oktober 18, 2024

Regenboogvlag en Comedy Café in Krimpen tijdens Coming Out Day

Op 11 oktober is het Coming Out Day en organiseert het Regenboognetwerk Krimpen aan den IJssel verschillende activiteiten in de gemeente. “Ook in Krimpen aan den IJssel kan en mag iedereen zichzelf zijn”, aldus voorzitter Kees van den Brink.

Coming Out Day is een jaarlijkse dag waarop over de hele wereld aandacht wordt besteed aan het ‘uit de kast’ komen, openlijk uitkomen voor de seksuele geaardheid. “Ook in Krimpen aan den IJssel kan en mag iedereen zichzelf zijn”, aldus voorzitter Kees van den Brink. “Het Regenboognetwerk zet zich ook op Coming Out Day in voor acceptatie van de LHBTIQA+’gemeenschap.”

Gedurende de dag zijn er verschillend activiteiten in de gemeente. Zo hijst het Regenboognetwerk om 10.00 uur samen met wethouder Kirsten Jaarsma de regenboogvlag op het Raadhuisplein. Daarna wordt tot 12.00 uur gratis verse koffie (of thee of chocomel) uitgedeeld op het Raadshuisplein.

In theater De Tuyter is om 20.00 uur een comedy-avond: het Coming Out Comedy Café. Vijf bekende komieken zorgen voor een avond lachen. “En dat geldt zeker niet alleen voor de LHBTIQA+’community”, benadrukt de organisatie. Kaarten kunnen worden gereserveerd via uitagendakrimpen.nl.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen