vrijdag, oktober 18, 2024

Vijf aanhoudingen in Zevenhuizen na diefstal uit vrachtwagen

In twee afzonderlijke nachten heeft de politie maar liefst vijf aanhoudingen verricht in Zevenhuizen. Het vijftal probeerde de lading van een vrachtwagen te stelen.

In de nacht van zaterdag op zondag reden agenten tijdens een surveillance op het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen. Daar werd de aandacht getrokken door een personenauto die op de vrachtwagenparkeerplaats stond met de lichten aan.

Zodra agenten bij de auto aankomen, worden zij opgemerkt door verschillende personen die het op een rennen zetten. Twee mannen konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 18 en 27 jaar oud. Een derde verdachte wist te ontkomen.

Bij de auto troffen agenten een opengebroken oplegger aan. Daarnaast stond een bestelbus met valse kentekenplaten, waarin een deel van de lading van de vrachtwagen werd gevonden. Beide voertuigen zijn in beslag genomen.

Opnieuw raak

De nacht erop belde de eigenaar van de vrachtwagen naar de politie. Opnieuw waren er personen bezig lading uit dezelfde oplegger te halen. Agenten haastten zich naar de locatie, waar opnieuw een personenauto en bestelbus naast de vrachtwagen stonden.

De bestelbus reed weg, maar kon op de Zuidplasweg door een andere eenheid worden gestopt. In de bus werd een deel van de gestolen lading aangetroffen. De 40-jarige Rotterdammer die de bus bestuurde, is daarop aangehouden.

De bestuurder van de personenauto, een 23-jarige Rotterdammer, werd eveneens aangehouden. Na een korte zoektocht in de omgeving werd ook nog een 27-jarige Rotterdammer gevonden, die zich in de bosjes had verstopt.

De recherche doet verder onderzoek naar de zaak. De vijf verdachten zitten nog vast.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen