woensdag, oktober 2, 2024

[VIDEO] Politie deelt beelden bizarre achtervolging door Capelle

De Politie heeft een video gedeeld van een doldwaze achtervolging van een personenauto door Capelle aan den IJssel. Uiteindelijk eindigt deze met meerdere beschadigde voertuigen.

De video is op dinsdag 1 oktober gedeeld op het account van Verkeerspolitie Den Haag op YouTube. De video toont de achtervolging van een personenauto op 28 juni. Een groot aantal politievoertuigen proberen meermaals om de auto tot stoppen te dwingen, waarbij ze deze ook meermaals rammen.

Artikel gaat verder onder video

De achtervolging gaat op hoge snelheid door de wijk Schollevaar. Uiteindelijk weet een eenheid de auto nogmaals te rammen op de Burgemeester Schalijlaan, waarna deze begint te tollen. Hierna kunnen de andere politievoertuigen snel de auto omsingelen, zodat deze niet meer weg kan. Agenten slaan snel de ruiten in en trekken de bestuurder uit het voertuig.

Volgens de Politie kwam de auto in het vizier, doordat een ANPR-camera het kenteken las en agenten lazen dat het rijbewijs van de eigenaar was ingevorderd. De verdenking van het rijden zonder rijbewijs was aanleiding om de bestuurder een stopteken te geven, maar dit negeerde hij. Na de wilde achtervolging werden de bestuurder verschillende strafbare feiten ten laste gelegd.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen