woensdag, oktober 2, 2024

Dames ZVH krijgen les van Inter Rijswijk

De dames van Villa Dorrestein ZVH speelden zaterdag de laatste bekerwedstrijd in de eerste ronde tegen het eerste divisie team van Inter Rijswijk. De Zevenhuizense dames hadden vertrouwen gekregen na de goed gespeelde wedstrijd tegen het Top divisie team. Maar een eerste divisie team, zoals Inter Rijswijk,  trad toch anders aan en wist met overmacht via de setstanden 13-25, 17-25 en 15-25 en 3-0 overwinning te behalen.

Trainer/coach Martin Rutten en assistent Michelle van der Knaap – Bijl  konden niet beschikken over de voltallige selectie en had uit voorzorg wat junioren op de bank gezet. Van de A-jeugd waren Mirte Hoogendoorn, Hannah Slings en Suze Droogh inzetbaar. Maar Villa Dorrestein begon met de volgende basis in het veld:  Izzy van Spengen,  Eden Wensveen, Julia Zwinkels, Larissa Lustig, Luca Hessing. Demi van Es en libero Dorothée Kamerman.

Villa Dorrestein werd vanaf begin overdonderd door een sterk serverend, blokkerend en aanvallend Inter Rijswijk, waardoor coach Martin Rutten bij 0-4 gelijk een time-out moest nemen. Pas bij 1-6 had Luca Hessing een punt gescoord. Hierna wist Zevenhuizen mondjesmaat te scoren en bleef Inter Rijswijk sterk serveren en aanvallen. Bij 9-21 werd er door coach Martin Rutten gewisseld om de pass sterkte te verhogen kwam Jasmijn Stolk binnen de lijnen voor Larissa Lustig. Dit had het gewenste effect, maar de achterstand was te groot om te kunnen inlopen. Aan het net kwam Larissa Lustig weer in het veld en kon gelijk scoren, maar Rijswijk won deze set met 13-25.

Met delfde opstelling trad Villa Dorrestein aan in de tweede set. Nu wisten de Zevenhuizense dames wel gelijk te scoren en konden tot 6-7 bijblijven. Hierna werd er aan Rijswijkse kant weer sterk geserveerd en was de blokkering niet te slechten en bij 6-10 nam coach Martin Rutten een time-out. Bij 7-13 kwam Marlies Nobel in het veld voor Demi van Es. Eveneens was Jasmijn Stolk regelmatig ingezet voor de pass en kon Zevenhuizen wat meer tegenstand geven maar moest de set met 17-25 aan Inter Rijswijk laten.

De derde set werd aangevangen met de opstelling die de tweede set had beëindigd. Inter Rijswijk begon deze set net als de eerste en nam direct het initiatief ook nu nam coach Martin Rutten als snel bij 0-3 een time-out. Nu kon daarna Eden Wensveen scoren en werd langzaamaan punten gescoord. Rijswijk bleef sterk serveren en bleef Zevenhuizen onder druk houden. Er werd aan Zevenhuizense kant te veel eigen fouten gemaakt. En serverend kon geen druk op Rijswijk opgebouwd worden. In deze set kwam Jasmijn Stolk  veelvuldig in het achterveld. Dit kon niet verhelpen dat Inter Rijswijk in stijl met een hecht blok deze set met 15-25 winnend afsloot. Daarmee is het beker avontuur voor de dames van Villa Dorrestein afgesloten en kunnen zij zich vanaf komende week klaarmaken voor de competitie in de tweede divisie.

Villa Dorrestein zal dan om 16.30 uur in Gouda spelen tegen het team van Vollingo DS 1. Dit is dan de eerste uitdaging in competitie verband.

Foto Carla van Es

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen