donderdag, september 26, 2024

[VIDEO] Joost Manusama geïnstalleerd als burgemeester van Capelle aan den IJssel

Woensdagavond 25 september is Joost Manusama (59) geïnstalleerd als burgemeester van Capelle aan den IJssel. Hij kreeg de ambtsketen omgehangen door Cor Lamers, die waarnemend burgemeester was na het vertrek van Peter Oskam.

Zeventien personen hadden interesse getoond in de vacature van het burgemeesterschap. Na een uitvoerige selectieprocedure is Joost Manusama voorgedragen door de gemeenteraad.

Artikel gaat verder onder de video

Drs. Joost Manusama is geboren in Leidschendam, studeerde bestuurskunde en bedrijfskunde in Rotterdam, en heeft een lange carrière achter de rug bij de politie. Sinds 2019 was hij politiechef van politiedistrict Zeeland. Naast zijn werk bij de politie heeft Manusama ook jarenlange politieke ervaring. Tussen 1990 en 2002 was hij namens de VVD raadslid in Krimpen aan den IJssel. Momenteel is hij geen lid meer van een partij.

Manusama is getrouwd en vader van twee volwassen kinderen. Hij is de eerste burgemeester met een Molukse achtergrond. Momenteel is hij nog woonachtig in Krimpen aan den IJssel, maar zal binnenkort naar Capelle aan den IJssel verhuizen, nu hij is aangesteld als burgemeester.

Artikel gaat verder onder foto
Joost Manusama met achter zich meerdere oud-burgemeesters
Installatie

Tijdens de installatie woensdagavond kwamen verschillende mensen aan het woord. Onder andere Commissaris van de Koning Wouter Kolff sprak hem toe, maar ook Marc Wilson en Arwin van Buuren vanuit hun rol in de vertrouwenscommissie. Joost Manusama kreeg het laatste woord en noemde het een voorrecht om Capelle en haar inwoners te dienen als burgemeester: “Ik heb er ongelooflijk veel zin.”

Burgemeester Manusama geeft aan de wijken in te willen om de inwoners te ontmoeten: “Met mijn Molukse achtergrond, ben ik opgegroeid met het besef dat identiteit en cultuur van onschatbare waarde zijn. Ook heb ik in de loop der jaren als echtgenoot, vader, mens en politieman geleerd dat je pas echt succesvol kan zijn als je het samen doet. Ik ga u dus actief opzoeken de komende tijd. Ik wil u ontmoeten, spreken en leren kennen. Juist met uw verschillende achtergronden, overtuigingen, leeftijden en afkomst. Ik ben in u geïnteresseerd. Uw verhalen helpen mij om te leren wat er speelt in Capelle. Want dat is ons gemeenschappelijke doel; Capelle.”


Interview

Zaterdag 28 september is burgemeester Manusama te gast bij de radio. Dan schuift hij om elf uur aan bij IJssel Nieuws met Rob Nieuwveld. Luister live via de radio of via www.radiocapelle.nl.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen