donderdag, september 26, 2024

Opnieuw puppy’s in beslag genomen bij straatkrantverkopers: ‘Steeds groter probleem’

Opnieuw hebben agenten puppy’s in beslag genomen van straatkrantverkopers in Capelle aan den IJssel. Volgens de politie wordt het een steeds groter probleem.

De hondjes die zijn meegenomen, waren van straatkrantverkopers bij winkelcentrum de Koperwiek en winkelcentrum Picassopassage. De politie zegt meerdere meldingen te hebben ontvangen van mensen die zich zorgen maakten over het welzijn van de puppy’s.

Uit onderzoek bleek dat de jonge hondjes illegaal naar Nederland zijn vervoerd. Ze zijn niet geregistreerd en hebben ook niet de verplichte bloedtesten en vaccinaties ontvangen, terwijl ze uit hoog risico-landen afkomstig zijn. Vanwege het risico voor de volksgezondheid zijn de honden in beslag genomen en in quarantaine geplaatst. Als de hondjes gezond zijn verklaard, zullen ze worden herplaatst.

‘Steeds groter probleem’

Het is niet voor het eerst dat agenten puppy’s in beslag nemen bij straatkrantverkopers in de gemeente. De politie maakt zich zorgen: “Straatkrantverkopers met puppy’s in ons werkgebied wordt een steeds groter probleem. Vaak hebben de verkopers om de paar maanden een andere puppy bij zich. Tot nu toe zijn alle puppy’s bij controle niet in orde qua papieren en/of qua gezondheid.”

De politie vraagt mensen om meldingen te (blijven) maken van straatkrantverkopers met honden. “Zo kunnen wij ze controleren en dus actie ondernemen.” Meldingen doen kan via 144. Bij spoed mag altijd 112 worden gebeld.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen