maandag, september 23, 2024

Dames ZVH biedt goed weerstand in de beker

Dames ZVH speelden zaterdag de tweede bekerwedstrijd in de eerste ronde tegen het Topdivisie team van Deptratyshop.nl VIVES in IJsselstein. De Zevenhuizense dames wisten dat het een zware wedstrijd zou worden en gingen vanaf het begin er gelijk goed in. VIVES wist met moeite deze wedstrijd via de setstanden 25-21, 25-8 en 25-19 met 3-0 te winnen.

Trainer/coach Martin Rutten en assistent Cees van Mullem begonnen met de volgende basis in het veld:  Izzy van Spengen,  Eden Wensveen, Julia Zwinkels, Larissa Lustig, Jasmijn Stolk en libero Dorothée Kamerman.

Villa Dorrestein had geen plankenkoorts en wist direct het initiatief te nemen. Met servicedruk, een flink aantal fouten bij de thuisploeg en zeker ook vrij aanvalsspel lukte het Villa Dorrestein tot 18-21 een voorsprong te houden. De bigpoints zorgde voor war onrust waarbij een sterk serverende nummer 10 van VIVES de druk op de Zevenhuizense pass opschroefde. Naast drie passfouten lukte het VIVES ook het rallyspel naar zich toe te trekken. Ondanks de dubbele wissel waarbij Vera Bruggeman en Marlies Nobel ingebracht werden lukte het niet de serve weer terug te halen  en nam VIVES deze set met 25-21 in hun bezit.

De tweede set startte Villa Dorrestein ZVH met dezelfde startende zeven speelsters als in de eerste set. De onrust was bij Zevenhuizen nog niet voorbij en VIVES maakte hier gebruik van met een sterke serve. Bij 5-0 was voor coach Martin Rutten  het moment om zijn eerste time-out te nemen. Met de service lukt het niet voldoende om druk te zetten op VIVES. Bij 11-4 werd de dubbele wissel uitgevoerd en kwamen Marlies Nobel en Vera Bruggeman in het veld voor Izzy van Spengen en Demi van Es en twee punten later was ook de tweede time-out voor Villa Dorrestein noodzakelijk. Voor Zevenhuizen werden meer eigen fouten in serve, pass en aanval ge maakt, terwijl de ploeg uit IJsselstein beter gaat spelen. Uiteindelijk nam VIVES deze in handen met een 25-8 stand.

Coach Martin Rutten stelde in de derde set de volgende opstelling in het veld: Marlies Nobel, Vera Bruggeman, Tara van Zijl, Izzy van Spengen, Larissa Lustig, Julia Zwinkels en libero Dorothée Kamerman. Het lukt Villa Dorrestein om er weer een wedstrijd van te maken. De strijd gaat gelijk op en bij 10-9 kwam Jasmijn Stolk voor Larissa Lustig binnen de lijnen. De rally’s worden langer de pass is stabiel en tot 14-14 gaat de strijd gelijk op. Bij deze stand komt Larissa Lustig weer terug in het veld. Bij 16-14 neemt coach Martin Rutten zijn eerste time-out. Zevenhuizen blijft met lef spelen al wordt de nauwkeurigheid wat minder. Voet fouten, uitgeslagen aanvallen en aan het eind van de set vier directe pass fouten zijn het gevolg. Departyshop.nl VIVES weet dan ook  deze set met 25-19 in te nemen

Voor aanstaande zaterdag 28 september staat de laatste bekerwedstrijd op het programma. Villa Dorrestein zal het dan opnemen tegen het team van Inter Rijswijk dames 1, een team dat uitkomt in de eerste divisie. Dit wordt weer een nieuwe uitdaging en om 16.15 uur kan het publiek de dames weer komen aanmoedigen. Dit zullen ze zeker nodig hebben.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen