donderdag, september 19, 2024

Scouting Jan Willem Friso viert 75-jarig bestaan en ontvangt Krimpense Maan

Krimpen aan den IJssel heeft een Krimpense Maan uitgereikt aan scouting Jan Willem Friso. De organisatie ontvangt de gemeentelijke onderscheiding vanwege hun 75-jarig bestaan.

Op 7 september 1949 werd scouting Jan Willem Friso opgericht. Afgelopen zaterdag werd dit jubileum gevierd met leden en oud-leden van de waterscouts. Daarbij werd ook de nieuwe steiger aan de Sliksloot geopend, waar wachtschip de Bornrif – boegbeeld van de scoutingvereniging – vanouds een ligplek had.

Wethouder Kirsten Jaarsma deed daarbij het openingswoord en feliciteerde de vereniging met hun mijlpaal: “In die 75 jaar hebben generaties kinderen genoten van het buitenleven, op land en op het water. Leren samenwerken en scouting-skills geleerd waar je je hele volwassen leven profijt van hebt. Als een grote scouting familie is er ook een warm en veilige plek voor kinderen die wat extra aandacht nodig hebben.”

De wethouder feliciteerde de vereniging niet alleen met hun 75-jarig bestaan, maar mocht ze ook feliciteren met een gemeentelijke onderscheiding. Vanwege het jubileum en de betekenis van de vereniging voor de Krimpense gemeenschap overhandigde wethouder Jaarsma de Krimpense Maan.

Open dag

Hoewel afgelopen zaterdag het feest met (oud-)leden werd gevierd, wordt er voor andere geïnteresseerden nog een open dag georganiseerd bij de Surfplas. Daar zullen de scouts op zaterdagmiddag 28 september een hindernisbaan optuigen. Van 13.30 tot 16.00 uur kun je meedoen aan de hindernisbaan of een stuk kanoën. Kinderen vanaf zeven jaar kunnen zich gratis inschrijven bij de kraam op het strandje bij de Surfplas.


Over de Krimpense Maan

De Krimpense Maan is een gemeentelijke onderscheiding die wordt toegekend aan zowel Krimpenaren als niet-Krimpenaren en verenigingen als blijk van waardering op het gebied van sport, cultuur en samenleving. 

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen