woensdag, september 18, 2024

Hoogheemraadschap plaatst noodpompen en zet waterberging Eendragtspolder in

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard neemt maatregelen om wateroverlast van verwachte regenval tegen te gaan. Zo zijn er noodpompen geplaatst en is de waterberging van de Eendragtspolder ingezet.

Bij dreigende wateroverlast kan in de Eendragtspolder in Zevenhuizen vier miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen. “Dankzij de waterberging houden bewoners in de wijde omtrek van de rivier de Rotte droge voeten. Het water wat in de polder terechtkomt, stroomt uiteindelijk weer in de Rotte”, zo valt te lezen op de website van het waterschap.

Omdat er in korte tijd veel water is gevallen en naar verwachting nog gáát vallen, is besloten de waterberging in te zetten. “Door het open zetten van de waterberging creëren we ruimte om het regenwater dat later vandaag gaat vallen op te vangen”, geeft Jan Pieter van het hoogheemraadschap als toelichting.

Artikel gaat verder onder tweet

Noodpompen

Daarnaast heeft het waterschap extra noodpompen geplaatst bij gemaal Kleij in Nieuwerkerk aan den IJssel. De gemalen blijven draaien, zo laat het hoogheemraadschap weten: “We proberen de kans op wateroverlast zoveel mogelijk te verkleinen. Onze gemalen blijven draaien. Als het nodig is, plaatsen we extra noodpompen.”

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen