donderdag, september 19, 2024

Reizigers merken overlast door staking in het OV

Dinsdagochtend legden medewerkers in het stadsvervoer van de grote steden het werk neer. Bussen, metro’s en trams reden niet tussen 04.00 en 08.00 uur. Ook gedurende de ochtend ondervonden reizigers hier hinder van.

Hoewel het openbaar vervoer om 08.00 uur weer opstartte, betekende dit niet dat alles direct weer volgens dienstregeling verliep. Er was nog altijd vertraging en door overvolle voertuigen konden reizigers niet altijd direct mee.

Naar verwachting zijn de problemen aan het einde van de ochtend voorbij, maar reizigers kunnen het beste de actuele reisinformatie raadplegen voor vertrek.

Artikel gaat verder onder foto
Niet alle reizigers kunnen gelijk mee

De staking zorgde ook voor een drukkere ochtendspits dan gebruikelijk. Onder andere op de A20 ontstonden er files met extra reistijd tot gevolg. Inmiddels zijn de wegen in de regio weer grotendeels filevrij.

Woensdag opnieuw staking

Niet alleen vandaag, maar ook woensdag wordt er gestaakt in de ov-sector. Ook dan wordt het werk tussen 04.00 en 08.00 uur neergelegd, maar ditmaal bij de NS, Arriva, EBS, Keolis, Qbuzz en Transdev (Connexxion, Hermes/Breng). Reizigers zullen met name overlast ondervinden bij het treinverkeer.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen