donderdag, september 19, 2024

Europalaanpark in slechte staat, voorjaar 2025 starten werkzaamheden

De gemeente Zuidplas heeft een definitief ontwerp voor het Europalaanpark in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het park krijgt een opknapbeurt, omdat deze nu in slechte staat verkeerd.

Het definitieve ontwerp is mede tot stand gekomen na gesprekken met omwonenden van het park, die eerder dit jaar plaatsvonden. Het park zal na de aanpassingen groener en toegankelijker worden. Ook worden er verschillende planten en bomen geplaatst, die beter in het gebied passen en langer meegaan. Het definitieve ontwerp is hier te downloaden.

Daarnaast ziet de gemeente in dat er zorgen zijn over de geluidsoverlast van de naastgelegen A20. Rijkswaterstaat gaat echter over deze plannen. “Helaas zijn de plannen van Rijkswaterstaat (nog) niet bekend en de verwachting is dat dit nog enkele jaren gaat duren. Daar kunnen wij niet op wachten gezien de staat van het park”, zo laat de gemeente weten.

Gefaseerd

De werkzaamheden in het park zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Naar verwachting zal de aannemer in het voorjaar van 2025 starten, zo laat de gemeente weten. Aan het einde van het jaar zouden dan de meeste werkzaamheden zijn afgerond, maar er wordt verwacht dat pas in 2029 de allerlaatste zaken zijn afgerond.


Lees meer over het project op maakzuidplas.nl

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen