maandag, september 16, 2024

Capelle na verlenging door in KNVB beker

Voetbalvereniging Capelle is door naar tweede ronde van de KNVB beker. De overwinning op HSC’21 werd pas in het tweede deel van de verlenging behaald.

De eerste helft kwam pas na 12 minuten op gang. Een schot van Ali Oulad Ben Lachen werd door Ard de Vries gestopt. Twee minuten later schoot Mike Frimpong ook op het doel en nu stopte keeper Thijs Terhalle de inzet. In de 17e minuut leverde Matthew Jones een voorzet af, die door Fanny Waandels werd naast gekopt. In de 20e minuut werd er slordig verdedigd door de Capelse verdediging, waardoor Mohamed Iallouchen van dichtbij HSC op voorsprong kon zetten naar 0-1. In de 24e minuut was er nog een kans voor Fanny Waandels, maar opnieuw bracht de keeper van HSC redding.

Na de rust verliep het eerste kwartier rustig, maar daarna ontbrandde de strijd. In de 60e minuut kon Mohamed Iallouchen alleen op het doel af stormen, maar Ard de Vries redde Capelle van een grotere achterstand. In de 69e minuut kwam Capelle op gelijke hoogte: een voorzet van de ingevallen Miraç Akdeniz werd door Vincent Schippers in een doelpunt omgezet 1-1.

Daarna waren er voor beide partijen diverse mogelijkheden de tweede treffer te maken. In de 72e minuut miste Dennis van der Heijden een voorzet van Jesper Kusters op een haar na. In de 77e minuut schoot Stef Ottink de bal naast het doel. In de 89e minuut schoot Fanny Waandels nog hoog over het doel. In de extra tijd werd een vrije trap door Mohamed Iallouchen over gekopt en een vrije trap van Vincent Schippers werd door Thijs Terhalle tot corner verwerkt. Een verlenging volgde.

Verlenging

In het eerste deel van de verlenging gebeurde er niets noemenswaardig, maar in de tweede helft sloeg Capelle toe. In de 107e minuut dook Fanny Waandels op tussen de verdediger en keeper van HSC. Met een prachtige lob zette hij Capelle op voorsprong  2-1. HSC ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar Capelle hield stand. Het werd zelfs 3-1 in de 120e minuut, toen ook Dennis van der Heijden zijn doelpunt maakte. Onmiddellijk daarna volgde het eindsignaal, dat door Capelle met luid gejuich werd begroet.

Veel gele kaarten

Scheidsrechter Andy Wolff strooide rijkelijk met gele kaarten. Bij Capelle ontvingen Najim Haidary, Fanny Waandels, Miraç Akdeniz, Bram van Eijk, Ibrahima Touré, Dennis van der Heijden en assistent-trainer Faisal Aliradja het gele kartonnetje. Bij HSC’21 waren Mika Schrijver en Luuk Schepers aan de beurt.

Opstelling

Capelle: Ard de Vries, Matthew Jones, Jelle Pollemans (61 Dennis van der Heijden), Najim Haidary, Bram van Eijk, Vincent Schippers (108 Ryan Purvis), Lars Bosscha, Ibrahima Touré, Jesper Kusters, Fanny Waandels (116 Julian Noorland), Mike Frimpong (46 Miraç Akdeniz).