maandag, september 16, 2024

Tentoonstelling ’70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland’ komt naar Capelle aan den IJssel

De reizende tentoonstelling ’70 jaar Molukse geschiedenis in Nederland’ komt naar Capelle aan den IJssel. Deze bijzondere expositie is gratis te bezoeken van 12 tot en met 27 september.

De tentoonstelling bestaat uit zes zeecontainers. De containers vertellen ieder een deel van de Molukse geschiedenis in Nederland, vanuit diverse perspectieven. Vrijwilligers uit de Capelse (Molukse) gemeenschap begeleiden de tentoonstelling. Zij delen hun eigen verhalen en geven een unieke manier om te leren over de geschiedenis van Molukkers in Nederland.

De containers worden geplaatst op het Amnestyplein naast het gemeentehuis en zijn gratis te bezoeken van 12 tot en met 27 september. De tentoonstelling is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend, en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Opening

De officiële opening vindt plaats op woensdag 11 september om 16.00 uur en wordt verricht door Rik van Woudenberg, wethouder van financiën en cultuur. “Deze expositie biedt de bijzondere kans om stil te staan bij dit onderdeel van de Capelse geschiedenis. Het is een eer dat deze reizende tentoonstelling gratis te zien is in onze stad,” aldus de wethouder.

De komst van de tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de inzet van de Capelse Molukse gemeenschap, Stichting Welzijn Capelle en de Gemeente Capelle aan den IJssel, met steun van het Denk & Doe Mee!-fonds.

Lees verder over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen